Διαμαρτυρία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Λάρισα, Γιάννενα και Κατερίνη για τη Ρωσία

Διαμαρτυρία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Λάρισα, Γιάννενα και Κατερίνη για τη Ρωσία Facebook Twitter
4

Με αφορμή την έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι αλλά και όλη την πρόσφατη επικαιρότητα που έρχεται από τη Ρωσία και που αφορά την αρνητική της στάση απέναντι στα δικαιώματα της LGTB κοινότητας, έξι πόλεις προχωράνε σήμερα σε ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Λάρισα, Γιάννενα και Κατερίνη έχουν έως τώρα προγραμματίσει ειρηνικές συγκεντρώσεις με μοναδικό σύνθημα το ηχηρό "ΟΧΙ" στις διακρίσεις, την ομοφοβία/τρανσφοβία, την αφάνεια και τον ρατσισμό. 

 

Το κάλεσμα απευθύνουν οι LGBTIQ Ελλάδα Colour Youth, E.R.G.O., Athens Pride, PoustiRiot, Ο.Λ.Κ.Ε., Σ.Υ.Δ., Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Λ.Ο.Α. και QueerTrans.

 

Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 4 το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο.

Στην Θεσσαλονίκη στις 18:00 στην Καμάρα. Για περισσότερες πληροφορίες και για τις εκδηλώσεις στις άλλες πόλεις στο Colour Youth, Koινότητα Lgbtq Nέων Αθήνας.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ως Έλληνας ομοφυλόφιλος ντρέπομαι, ντρέπομαι πολύ, που ο Έλληνας Πρόεδρος θα παραστεί στο Σότσι. Δε νιώθω να με εκπροσωπεί. Εκπροσωπεί ένα άλλο κομμάτι του Ελληνισμού. Και τίποτα άλλο από Έλληνας δεν είμαι. Εδώ γεννημένος, εδώ σπουδαγμένος και -καλώς ή κακώς- ούτε ως τουρίστας στο Εξωτερικό. Μόνο σε ολιγοήμερα ιατρικά συνέδρια (που τα παρακολουθούσα όμως). Εδώ εργαζόμενος, εδώ βαρύτατα φορολογούμενος, εδώ κοινωνικά ανύπαρκτος, να αποφεύγω πια να πηγαίνω εκεί που δεν μπορώ να είμαι με τον επί 10 έτη σύντροφό μου, εκεί που ο χρόνος της παρουσίας μου θα πρέπει να μετρηθεί ότι αφαιρείται από το χρόνο που του διαθέτω. Εκεί που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν παντρεμένους με άτομα του ίδιου φύλου Υπουργούς... Κι όμως, έπρεπε να περάσουν και από εδώ. Γιατί κι εμείς στα χνάρια της Ρωσίας είμαστε. Έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα ομοφοβίας και κυρίως επικυριαρχία της ομοφοβίας στο δημόσιο χώρο, στα ΜΜΕ και στην Κυβέρνηση. Εδώ που απειλούνται οι βουλευτές με αφορισμό αν προσφέρουν τα οφειλόμενα σε κάθε πολίτη που αντιμετωπίζεται ισότιμα. Αλλά και οι Εταίροι, δε θέλουν να φέρουν την Ελληνική κυβέρνηση σε αμηχανία, που κακώς θα έχει αμηχανία. Ποιές είναι άραγε οι δεσμεύσεις του Σαμαρά απέναντι στον Πούτιν για να πέσει λίγο η τιμή του φυσικού αερίου; Άραγε να φέρει νόμο κατά της ομοφυλοφιλλικής προπαγάνδας και να ξεχάσουμε τα περί νόμου περί ρητορικής μίσους, αυτά είναι για την Εσπερία; Να δεχτεί τη λειτουργία εγκληματικών ομάδων, όπως γίνεται στη Ρωσία; Να θεσμοθετηθεί η κρατική και ιερατική ομοφοβία; Πρόθυμους θα βρει πολλούς. Και η ΕΕ τα ανέχεται, μιας και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
"Και τίποτα άλλο από Έλληνας δεν είμαι." Πολύ σωστά. Και ακριβώς επειδή είμαστε έλληνες και όχι αγγλόφωνοι ή άλλοι λαοί που χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο, το μόνο που καταφέρνουν τα διάφορα LGTB, LGBTIQ και LGBTQ (τρεις διαφορετικές βερσιόν στην ίδια παράγραφο!) είναι να μπερδεύουν και να συσκοτίζουν.Όποιος είναι περήφανος για την ταυτότητά του τη δηλώνει πρώτα από όλα στη δική του γλώσσα.
Αγαπητέ συνΈλληνα έχεις απόλυτο δίκιο όσων αφορά τα LGBTQ, LGBT, LGBTIQ κλπ, όμως φοβάμαι πως αυτά στην περίπτωση του Ελληνικού ομοφυλοφιλικού κινήματος δεν είναι τίποτα. Δεν είναι καν άξια αναφοράς.Εδώ ολόκληρη η ιδεολογία τους, ο τρόπος που μιλάνε, ο τρόπος που διαμαρτύρονται κλπ είναι ξενόφερτος. π.χ. Ονόμασαν σειρά διαμαρτυριών pousti-riot (απ'το Pussy Riot), και η μεγαλύτερη τους εκδήλωση είναι στην ουσία αμερικάνικη δηλαδή το gay pride parade. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα των παραπάνω δεν είναι τόσο φανερό, το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά αποτελούν ένα ενεργό κομμάτι της Αμερικάνικης φιλελεύθερης κουλτούρας, μιας κουλτούρας που είναι εντελώς ατομιστική (ιδιώτης = idiot με την αρχαία έννοια), μιας κουλτούρας που βάζει πάνω απ'ολα τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας και αγνοεί εντελώς τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Με λίγα λόγια μιας κουλτούρας εντελώς αντίθετης με την δημοκρατία του κοινοτισμού της Ελλάδας μας, και γενικότερα αντίθετη με τον Ελληνικό τρόπο ζωής κλπ κλπ.Ένα δευτερεύον πρόβλημα είναι πως βλέπουν τα πράγματα εντελώς μονοδιάστατα. Το γεγονός πως το κίνημα τους, με τα στραβά του και τα καλά του, έχει εργαλιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό απ'την Δύση, μια Δύση που το χρησιμοποιεί για αντι-Ρωσική προπαγάνδα, μοιάζει να είναι κάτι που τους διαφεύγει ή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.