Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα περάσει μια εβδομάδα σε οικισμό Αβορίγινων

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα περάσει μια εβδομάδα σε οικισμό Αβορίγινων Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε αποφασισμένος να μείνει μία εβδομάδα σε οικισμό Αβορίγινων, ώστε να μάθει καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσής τους. Παρουσιάζοντας σχετική έκθεση στο κοινοβούλιο της χώρας, παραδέχθηκε ότι δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη οι στόχοι για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αβοριγίνων.

 

"Μετά από 226 χρόνια παροδικού ενδιαφέροντος ως επί το πλείστον, γιατί δεν πρέπει οι Αβορίγινες να έχουν επιτέλους την αμέριστη προσοχή του πρωθυπουργού για επτά ημέρες; ", διερωτήθηκε ενώπιον της αυστραλιανής βουλής ο Τόνι Άμποτ.

Οι Αβορίγινες είναι μια μειονότητα 600.000 ανθρώπων. Αποτελούν τη φτωχότερη εθνοτική ομάδα στην Αυστραλία και υστερούν σε πολλούς τομείς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η απασχόληση. Οι ντόπιοι στην επαρχία όπου θα μεταβεί ο αυστραλός πρωθυπουργός διατηρούν έντονα την ισχυρή παράδοσή τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης του καϊμακάμη του Μπέγιογλου για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί
LIFO NEWSROOM