Πολιτική κρίση στην Ιταλία

Πολιτική κρίση στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Περίοδο πολιτικής κρίσης φαίνεται πως περνά και πάλι η γειτονική Ιταλία. Σήμερα ο επικεφαλής του συμπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι απέσυρε εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή του για την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ζητώντας την αντικατάστασή της, χωρίς όμως προσφυγή σε εκλογές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει την πρωθυπουργία και να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση από την ίδια βουλή. Περνώντας στην αντεπίθεση, ζητάει από τους επικριτές να παρουσιάσουν τις δικές τους θέσεις. «Μια παραίτηση δεν μπορεί να βασίζεται σε φήμες και κινήσεις στο παρασκήνιο. Αν κανείς σέβεται τους θεσμούς πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα τι θέλει να κάνει. Ειδικότερα αυτοί που θέλουν να με αντικαταστήσουν, πρέπει να πουν στους Ιταλούς τί θέλουν να κάνουν», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Διαφημίσεις GoogleΜαθήματα στα ΦωτοβολταϊκάΑποκτήστε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαστείτε στον τομέα των ΑΠΕ.www.korelko.grΑντλία Εμφιαλωμένου ΝερούΠιείτε νερό χωρίς δεσμεύσεις και συμβόλαια σε χαμηλές τιμές!rainbowwaters.gr

Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς την Πέμπτη ο επικεφαλής του συμπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι απέσυρε εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή του για την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ζητώντας την αντικατάστασή της, χωρίς όμως προσφυγή σε εκλογές.

Μιλώντας σήμερα στην ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, από το οποίο προέρχεται ο κ. Λέτα, ο 39χρονος Ρέντσι κάλεσε για μία «νέα φάση με μία νέα κυβέρνηση, που θα στηρίζεται από την ίδια συμμαχία» κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς. «Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό Λέτα», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Ρένζι.

Ο κ. Ρέντσι επέμεινε ότι «δεν υφίσταται προσωπική σύγκρουση με τον Λέτα, αλλά η Ιταλία βρίσκεται σε τέλμα και χρειάζεται άμεσα μια βαθύτατη αλλαγή». Ο ίδιος φαίνεται να είναι ο βασικότερος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Λέτα στην πρωθυπουργία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM