Στις Λιγκιάδες σήμερα ο Γερμανός Πρόεδρος

Στις Λιγκιάδες σήμερα ο Γερμανός Πρόεδρος Facebook Twitter
0

Τις Λιγκιάδες Ιωαννίνων, όπου τον Οκτώβριο του 1943 οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας, επισκέπτονται σήμερα οι Πρόεδροι της Ελλάδας και της Γερμανίας, Κάρολος Παπούλιας και Γιόακιμ Γκάουκ.

Στα Γιάννενα, ο γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης την τοπική Συναγωγή και θα έχει συνάντηση με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε στον Γερμανό ομόλογό του το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όμως ο κ. Γκάουκ απάντησε με επανάληψη της σταθερής θέσης της Γερμανίας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM