Νέος πρόεδρος εξελέγη στη Σλοβακία

Νέος πρόεδρος εξελέγη στη Σλοβακία Facebook Twitter
0

Με ποσοστό που ξεπερνά το 59%, ο Αντρέι Κίσκα εξελέγη νέος πρόεδρος της Σλοβακίας. Ο πολυεκατομμυριούχος και πρωτάρης στην πολιτική Κίσκα είναι πρώην επιχειρηματίας, ο οποίος πούλησε τις κερδοφόρες εταιρείες καταναλωτικής πίστης που είχε και ίδρυσε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για να βοηθήσει τις οικογένειες με άρρωστα παιδιά.

Όπως δήλωσε, «υποσχέθηκα να είμαι πρόεδρος όλων των πολιτών και ότι θα ενώσω και θα κινητοποιήσω. ΗΣλοβακία είναι μια όμορφη χώρα με εξαιρετικούς ανθρώπους. Εξαρτάται, λοιπόν, από εμάς να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σπουδαία πράγματα που έχουμε, ώστε να μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας, οι νέοι να θέλουν να ζήσουν εδώ και να αισθανόμαστε εμείς καλά εδώ».

 

Θύμα των σκανδάλων διαφθοράς και της υψηλής ανεργίας, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Κίσκα. Επιπλέον, θεωρείται πως οι ψηφοφόροι φοβήθηκαν την υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας από τους κεντροαριστερούς, οι οποίοι ήδη κυριαρχούν στην κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM