Τουρκία: Δικάζονται σήμερα αστυνομικοί για το φόνο διαδηλωτή

Τουρκία: Δικάζονται σήμερα αστυνομικοί για το φόνο διαδηλωτή Facebook Twitter
0

Στο εδώλιο τουρκικού δικαστηρίου κάθονται σήμερα 4 αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία 19χρονου φοιτητή, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2013 στην Άγκυρα.

Ο Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, υπέκυψε, μετά από 38 ημέρες σε κώμα,  από τα χτυπήματα τεσσάρων αστυνομικών με πολιτικά και τεσσάρων εμπόρων οπλισμένων με ρόπαλα του μπέιζμπολ, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης στην πόλη Εσκισεχίρ, κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι αστυνομικοί κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία που είχε γίνει το Φεβρουάριο αρνήθηκαν ακόμη και ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, όμως, όπως δηλώνει ο αδελφός του θύματος  «οι νέες αποδείξεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση ενός εμπειρογνώμονα, αντιφάσκουν με τις καταθέσεις των αστυνομικών». Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης.

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονται περίπου χίλιοι διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών  όπως  «η αστυνομία του AKP είναι ο δολοφόνος του Αλί» και «η νεολαία έρχεται, το AKP φεύγει».

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους οκτώ κατηγορουμένους είναι αυτή των ισοβίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM