Με πρόωρο θάνατο κινδυνεύουν οι άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας

Με πρόωρο θάνατο κινδυνεύουν οι άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας Facebook Twitter
0

Ερευνητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν σε νέα τους μελέτη ότι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω ελαττωμάτων στο σπέρμα τους, εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι άνδρες παρουσίαζαν δύο ή περισσότερες ανωμαλίες στο σπέρμα τους, είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν την επόμενη οκταετία (σε μέση ηλικία 37 ετών), σε σχέση με όσους είχαν φυσιολογικό σπέρμα. Όσο αυξανόταν ο αριθμός των ανωμαλιών, τόσο αύξανε και η πιθανότητα πρόωρου θανάτου. Ως τέτοιες ανωμαλίες θεωρούνται ο χαμηλός όγκος του σπέρματος, η αραιή συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, η χαμηλή κινητικότητά τους και ο χαμηλός συνολικός αριθμός τους.

Οι επιστήμονες πάντως αδυνατούν, προς το παρόν, να εξηγήσουν τις αιτίες γι' αυτή τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα γονιμότητας και στον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ήδη σχεδιάζουν περαιτέρω μελέτες για να ρίξουν περισσότερο φως στο ζήτημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM