Comicdom Con: το Τριήμερο Πανηγύρι του Έλληνα Geek

Facebook Twitter
0



Αν είσαι έστω και λίγο geek και έχεις κολληματάκι με τα comics (ένοχος εδώ, στον υπερθετικό), δεν υπάρχει πιο fun weekend από το ετήσιο COMICDOM CON ATHENS, με κάθε φορά περισσότερες νέες εκδόσεις, διάσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις original τέχνης, ταινίες, workshops και κόσμο κόσμο κόσμο... να κόβεις βόλτες, να ψωνίζεις ευκαιρίες, να γνωρίζεις αγαπημένους σου δημιουργούς ή άλλους fans, να αράζεις και να μιλάς για τα αγαπημένα σου πράγματα.

Το φεστιβάλ του Comicdom Con Athens διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στον χώρο της ΕλληνοΑμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22 στο Κέντρο), μεγαλύτερο σε έκταση, διάρκεια και geekiness, και επιτέλους πιο ανοιχτό στους μικρούς επίδοξους αναγνώστες, τους manga/anime fans και το ευρύτερο κοινό.


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ:


-Οι πόρτες της Ελληνοαμερικάνικης ένωσης ανοίγουν επίσημα για το κοινό σήμερα Παρασκευή στις 16:30, και παραμένουν ανοιχτές όλο το ΠΣΚ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδι.


-Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλους.


-Αν περνάτε απλώς μια βόλτα, μπορείτε να γυρίσετε τα περίπτερα των καταστημάτων comics στο ισόγειο με ειδικές προσφορές για comics, βιβλία, φιγούρες και αγαλματίδια (Κυριακή προς απόγευμα μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές καθώς αγκομαχούν να ξαναπακετάρουν τον όγκο των εμπορευμάτων), καθώς και τα περίπτερα των ελληνικών εκδοτικών εταιριών με ελληνικές εκδόσεις ξένων comics και comics από έλληνες δημιουργούς. Ακόμα, στον 2ο όροφο, στο δωμάτιο των fanzines,  θα βρείτε comics και περιοδικά από νέους έλληνες κομίστες. 


-Wish List από νέες ελληνικές εκδόσεις:
*ο συλλεκτικός ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και καινούρια φανταρικά KRAK KOMIKS από Jemma Press
*το POPULART #4 του Τάσου Παπαϊωάννου με τα Mixtape comics εμπνευσμένα από αγαπημένα τραγούδια από National εώς Madonna και Of Montreal, και οι ΤΡΕΛΕΣ τιμές (1-3 ευρώ) του παλιού στοκ της Giganto Books
*ο τρίτος 160σέλιδος τόμος του ελληνικού διαστημικού sci-fi epic GALAXIA: ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ από Comicworld
*το 80σέλιδο καινούριο graphic novel του εφιαλτικού και κάπως υπερηρωικού ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, το INDIGO της Βάλιας Καπάδαη, το κάφρικο must-have ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ από την Comicdom Press και το παιδικό βιβλίο δραστηριοτήτων ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ.

*η ανθολογία WOMANTHOLOGY από ελληνίδες δημιουργούς




-Στο ισόγειο υπάρχει ακόμα η φετινή έκθεση με original έργα από την ιστορική βρετανική ανθολογία comics 2000 A.D., διάσημη για τον δημοφιλέστατο JUDGE DREDD και για την ανάδειξη μερικών από τους δημοφιλέστερους δημιουργούς comics. Η έκθεση φιλοξενεί έργα από Dave Gibbons, David Lloyd, Carlos Ezquerra, Trevor Hairsine, Rufus Dayglo κ.α. Ακόμα στον 2ο όροφο του κτιρίου φιλοξενείται έκθεση με έργα της Αλεξίας Οθωναίου.


-Αν έχετε μαζί και επίδοξους μικρούς αναγνώστες comics, το φεστιβάλ διοργανώνει μια σειρά από ειδικά events για παιδιά. Τα πρωινά του σαββατοκύριακου έχει ειδικές προβολές των animated ταινιών LORAX (σε πρώτη avant προβολή, Κυριακή 12μμ) και DESPICABLE ME (Σάββατο, 1μμ). Ακόμα, κάθε μεσημέρι, στο ειδικό πρόγραμμα "Γράφοντας με Εικόνες" (για ηλικίες Β' με ΣΤ' Δημοτικού) τα παιδιά μαθαίνουν για την τέχνη των comics, την δομή και τα μυστικά τους, ενώ στο πρόγραμμα "Kamishibai" (για παιδιά προσχολικής ηλικίας) μαθαίνουν για το ιαπωνικό θέατρο από χαρτί και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες.



-Απόψε βράδυ Παρασκευής προβάλεται το ντοκυμανταίρ COMIC BOOK INDEPENDENTS με συνεντεύξεις από δημοφιλείς ανεξάρτητους δημιουργούς comics (Jessica Abel, Erik Larsen, Scott McCloud, Terry Moore, Craig Thompson, Jim Woodring κ.α.) που εξετάζει την δύναμη της comic book αφηγητικής.

-Νωρίτερα σήμερα, στην ίδια αίθουσα του Θεάτρου θα γίνει η παρουσίαση (με ένα 11λεπτο clip) της πρώτης ελληνικής ταινίας επικής φαντασίας βασισμένης σε comics THE DRAGONPHOENIX CHRONICLES: INDOMITABLE.



-Αν δείτε ένα στρατό από στρατιώτες Sailor Moon με ιαπωνικές μαθητριακές στολές να περνάνε την Ακαδημίας το Σάββατο το απόγευμα, μην σκιαχτείτε, ανεβαίνουν (πολύ πιθανό) στον διαγωνισμό cosplay που ξεκίνησε πέρυσι στο φεστιβάλ και προκάλεσε πανικό από κόσμο και πολύχρωμα κουστούμια σε όλους τους ορόφους της Ένωσης.





-Το "μεγάλο όνομα" guest της χρονιάς είναι ο Ιταλός MILO MANARA, το πιο mainstream όνομα που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό φεστιβάλ, διάσημος για τις -αχέμ- "πανέμορφες" (μας διαβάζουν και παιδιά) γκόμενες που σχεδιάζει με την "καταραμένη" τάση να μπλέκονται συνέχεια σε απίστευτες και σεξουαλικά δελεαστικές καταστάσεις, χάνοντας παράλληλα με καθησυχαστική συχνότητα τα ρούχα και τα εσώρουχα τους.

-Γνωρίστε τον από κοντά το μεσημέρι του Σαββάτου από τις 13:30 ως τις 16:15 στο Θέατρο του 2ου ορόφου, όπου μετά από μια ζωντανή συνέντευξη θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό και θα υπογράψει αυτόγραφα και βιβλία του.

(fun fact: Η πιο πρόσφατη δουλειά του που μεταφράστηκε στα ελληνικά είναι μια απροσδόκητη συνεργασία με τον βετεράνο συγγραφέα των X-MEN Chris Claremont, που φέρνει τις γυναίκες -φυσικά- της ομάδας σε ένα επεισοδιακό ταξίδι στη χώρα μας. Θα βρείτε τον τόμο στο περίπτερο της Jemma Press)


-Ο δεύτερος καλεσμένος (και πιο μεγάλο όνομα για τους σκληροπυρηνικούς fans) είναι ο Βρετανός MIKE CAREY, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γράψει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες των αμερικάνικων comics: τους X-MEN (στους οποίους μόλις ολοκλήρωσε ένα ήδη κλασσικό run 6 χρόνων), τον John Constantine (ή HELLBLAZER) και τον LUCIFER από την σειρά SANDMAN.

-Γνωρίστε τον από κοντά το απόγευμα της Κυριακής από τις 15:00 ως τις 18:00 στο Θέατρο του 2ου ορόφου, όπου μετά από μια ζωντανή συνέντευξη θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό και θα υπογράψει αυτόγραφα και βιβλία του. Ακόμα, νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής θα διδάξει ένα ειδικό Workshop για επίδοξους συγγραφείς και κομίστες.

(fun fact: Ο τωρινός του creator-owned τίτλος THE UNWRITTEN είναι από τους πολυσυζητημένους στην Αμερική, με πρωταγωνιστή έναν λογοτεχνικό ήρωα μαθητή σχολής μαγείας (όχι-Χάρρυ-Πόττερ) ο οποίος κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες των βιβλίων του "στον αληθινό κόσμο" και προσπαθεί να εξιχνιάσει την εξαφάνιση του συγγραφέα-πατέρα του ενώ γύρω του ζωντανεύουν σκηνές και χαρακτήρες από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά βιβλία της ιστορίας)




-Ακόμα, στο περίπτερο της Jemma Press, o special guests τους, ο ανεξάρτητος δημιουργός DOUGLAS PASZKIEWICZ, θα υπογράφει την ελληνική έκδοση του προκλητικού και πανούργου comic του ARSENIC LULLABY (ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ) και θα παραδώσει και αυτός ένα workshop με θέμα τις μυστικές τεχνικές της εικονογράφησης.


-Για το πλήρες πρόγραμμα του ΠΣΚ, επισκεφτείτε το επίσημο site του φεστιβάλ www.comicdom-con.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ