Ραντεβού με την Εισαγγελία - τώρα και για τον Άκη.

Facebook Twitter
0

Μνήμες Κουτσόγιωργα ξύπνησαν στην Ευελπίδων μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να διατάξουν την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, δηλαδή προφυλάκιση πρώην υπουργού, ήταν ο Οκτώβριος του 1990 όταν είχε αποφασιστεί από το τριμελές συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου η προφυλάκιση του Μένιου Κουτσόγιωργα, σε μια περίοδο οξείας πολιτικής και νομικής αντιπαράθεσης με την παραπομπή  του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλών υπουργών σε ειδικό δικαστήριο… [#]



Το Ραντεβού με την Εισαγγελία του Χάρρυ Κλυνν κυκλοφόρησε προς το καλοκαίρι του «Βρώμικου ‘89». Το εξώφυλλό του παρωδούσε το εξώφυλλο του περιοδικού Time με τον Κοσκωτά πίσω απ' τα σίδερα της φυλακής. Ήταν ένας εξαιρετικά εύστοχος δίσκος (μακάρι να τον άκουγε ο Λαζόπουλος, ίσως και ο ίδιος ο Κλυνν σήμερα), αστείος και καυστικός - με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό. Καμία κατήχηση, κανένα κούνημα δαχτύλου - σάτιρα με όλη την έννοια της λέξης.

Ήμουν για διακοπές στη Μεταμόρφωση στη Χαλκιδική εκείνο το καλοκαίρι του 1989, όταν από ένα καφέ άκουσα τη φωνή του Χάρρυ Κλυνν. Αυτοί που δούλευαν εκεί είχαν βάλει τη νέα κασέτα και την άκουγαν. Αφού βεβαιώθηκα ότι ήταν καινούριο υλικό (αγόραζα κάθε του δίσκο) ενθουσιάστηκα που μπορούσα να το ακούσω σε ‘πρώτη’ μετάδοση. Παρήγγειλα μια πορτοκαλάδα.

Χάρηκα γιατί είχε όσα με ενδιέφεραν: ήταν επίκαιρο, γεμάτο με το σουρεαλισμό που λεγόταν σκάνδαλο Κοσκωτά, παρωδίες των καινούριων ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και των υποκλοπών.

Μια τοιχογραφία της εποχής, συμπυκνωμένη - δεν είναι τυχαίο πως εκτός μαζί με τον Κλυνν τα κείμενα είχε γράψει ο Γιάννης Κακουλίδης.

Δεν ξέρω κατά πόσο επηρέασε το αποτέλεσμα των τριών εκλογικών αναμετρήσεων που είχαμε σε 12 μήνες, αλλά αν κάποτε κάποιος κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το «Βρώμικο ‘89» και τον Κοσκωτά θα πρέπει οπωσδήποτε να ακούσει αυτό το δίσκο. 

Αποσπάσματα εδώ

[+] Κάτι απ' το δίσκο που βρήκα στο YouTube: 

Για την κατάσταση της δραχμής:

Παρωδία του σουξέ της εποχής Yeke Yeke (Mory Kante) με τίτλο "Καίγεται το μουνί μας".


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ