Marvellous γκέι ήρωες και σούπερ ήρωες

Facebook Twitter
0

Από το Νίκο Κουλούσιο

 

Ο Northstar, ο πρώτος ανοιχτά γκέι σούπερ ήρωας της Marvel Comics, παντρεύεται τον καλό του Kyle Jindau μέσα στο καλοκαίρι, σε μια τελετή στο Central Park της Νέας Υόρκης. Ο γάμος θα φιλοξενείται τον επόμενο μήνα στο τεύχος 51 του «Astonishing X-Men». Ο Northstar, ή «κατα κόσμον» Jean-Paul Beaubier, είναι Γαλλο-Καναδός σούπερ ήρωας από το Κεμπέκ και σύμφωνα με την ιστορία και πλοκή του κομίκ X-Men, ανήκει στην ομάδα Καναδών σούπερ ηρώων Alpha Flight που έχουν ως αποστολή να φέρουν πίσω τον Wolverine. Ο χαρακτήρας του στην ουσία πρόκειται για γκέι μετάλλαξη και μέχρι τώρα έχει υπάρξει από ακροβάτης σε τσίρκο μέχρι τρομοκράτης αλλά και χρυσός ολυμπιονίκης στο σκι.

 
(O Northstar σε σέξι πόζα, που όμως λογοκρίθηκε τελικά...)

Ο Northstar αποκάλυψε το 1992 μέσα από τις σελίδες του «Alpha Flight» No. 106 ότι είναι γκέι. Ήταν ένας από τους πρώτους φαντασιακούς ήρωες που βγήκε από τη ντουλάπα αλλά δεν θα είναι ο πρώτος γκέι σούπερ ήρωας στην ιστορία των κόμικς που παντρεύεται. Τον πρόλαβε το ζεύγος Apollo και Midnighter που φόρεσαν την κουλούρα το 2002 μέσα από τις σελίδες του «The Authority», ενός περιοδικού της DC Comics.


(Apollo και Midnighter)

Από τότε πολλοί ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και λεσβίες ηρωίδες και ήρωες αναδεικνύονται και αναβαθμίζονται σε πάμπολλα κόμικς. Πριν λίγες μέρες η DC Comics ανήγγειλε ότι ένας ακόμη ήρωας της θα βγει από τη ντουλάπα. Και το κοινό αγωνία να μάθει ποιος μπορεί να είναι αυτός - μην είναι ο Batman, ο Superman, ο Aquaman ή η Wonder Woman;

«Όταν τόσα πολλά κόμικ γυρίζονται σε ταινίες, τότε γίνονται και τα κόμικ πιο mainstream, οπότε είναι λογικό να βλέπουμε όλο και περισσότερους γκέι χαρακτήρες» λέει ο Todd Corbin, φαν του είδους, στο δημοσίευμα του Guardian.

Μετά και τις δηλώσεις Ομπάμα υπέρ του γκέι γάμου, τα συνοικέσια και οι τελετές πέφτουν σα βροχή, και στον τομέα του φαντασιακού. Τα κόμικς αντιγράφουν τη ζωή – και η ζωή τα κόμικς;

Δείτε αυτό το βίντεο με ενδιαφερουσες πληροφορίες για τους γκέι χαρακτήρες σε κόμικ.

Τηλεόραση χωρίς megaλα ταμπού

Τώρα τελευταία παρατηρώ ότι όλο και περισσότερα τηλεοπτικά σίριαλ ενσωματώνουν γκέι χαρακτήρες στις ιστορίες τους. Άλλοτε δίνοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και άλλοτε συμπληρώνοντας το πολύχρωμο καστ με ροζ ανώδυνες πινελιές. Μόνο στα τελευταία δυο χρόνια είχαμε σίριαλ όπως τα Smash, Ringer, GCB, The Borgias, American Horror Story, Game of Thrones, Skins όπου γκέι και λεσβίες δίνουν δυναμικό παρόν.


(Από το Smash)

 

Αλλά και προηγούμενα από αυτά σίριαλ είχαν γκέι και λεσβίες σε βασικούς ή δευτερεύοντες ρόλους, όπως τα Modern Family (σε βασικούς ρόλους συν υιοθεσία από γκέι μπαμπάδες), Glee (σε βασικούς ρόλους γκέι και λεσβίας), Boardwalk Empire, Pretty Little Liars, Mad Men, Gossip Girl, Damages, Heroes, Brothers & Sisters (σε βασικό ρόλο, συν υιοθεσία), Weeds, The Wire, Ugly Betty, Big Love και The Sopranos. Aκόμα και το κατασκοπευτικό-συνομωσιολογικό Rubicon είχε γκέι στόρι.

 (Modern Family, Mitch, Cam και Lily)

 

Πιο συγκεκριμένα, στο The Good Wife, ο αδερφός της Alicia Florick είναι γκέι καθηγητής πανεπιστημίου και εμφανίζεται σε αρκετα επεισόδια, σποραδικά.

Στο καινούριο πολιτικό-δικαστικό δράμα US Scandal, το δεξί χέρι του προέδρου της Αμερικής και άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι ένας 50άρης ομοφυλόφιλος που συζεί με τον κατά πολύ νεαρότερο σύντροφό του.

Στο επίσης καινούριο The L.A. Complex, φτασμένος μαύρος ράπερ τύπου 50Cent, ονόματι King, αποκαλύπτει στο 3o επεισόδιο της πρώτης σεζόν τον έρωτα του για το νέο άστερι της ραπ στο Λος Άντζελες, το μαθητευόμενό του Τάρικ. Σόκαρε γιατί κανείς δεν το περίμενε... μάλλον πρόκειται για τον πρώτο μαύρο γκέι ράπερ σε αμερικάνικο σίριαλ εθνικού δικτύου.


(Οι γκέι ράπερς του L.A. Complex)

Τέλος, στα νέα της τελευταίας βδομάδας φιγουράρει και η είδηση ότι ο Sheldon Cooper του σίριαλ Big Bang Theory, ο κατα κόσμον Jim Parsons, δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος. Στη ζωή, όχι στη σειρά.

Από τη ζωή στην μυθοπλασία και πίσω στη ζωή, φαίνεται πως το σπιράλ της γκέι ταυτότητας, της περήφανης, αξιοπρεπούς και ειλικρινούς γκέι ταυτότητας, βγαίνει όλο και περισσότερο από το περιθώριο και το σκοτάδι και πλησιάζει προς το φως της προβολής και της αποδοχής, διεκδικώντας και κατακτώντας δικαιώματα όπως του γάμου και της υιοθεσίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM