Αιματηρή επίθεση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Αιματηρή επίθεση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη Facebook Twitter
0

Άλλη μια μέρα αιματοχυσίας στην Υεμένη. Ένοπλη ομάδα, που πιθανόν συνδέεται με την Αλ Κάιντα άνοιξε πυρ εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου στην επαρχία Σάμπου στη νότια Υεμένη. Ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε σε 14, μεταξύ των οποίων οκτώ στρατιώτες και έξι φιλοκυβερνητικά μέλη φυλών.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα την ώρα που οι περισσότεροι στρατιώτες κοιμούνταν. Οι ένοπλοι έφεραν πολυβόλα όπλα και αφού πυρπόλησαν δύο οχήματα του στρατού διέφυγαν, δήλωσε στο Ρόιτερς τοπικός αξιωματούχος.

Ανάλογες επιθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στην Υεμένη, μια χώρα που διαθέτει ένα από τα πιο ενεργά παρακλάδια της Αλ Κάιντα και θεωρείται το προπύργιο της οργάνωσης στην Αραβική Χερσόνησο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της χώρας είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι η Υεμένη βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλ Κάιντα.

Οι ένοπλοι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων μετά την εκδίωξή τους από τα προπύργιά τους στις επαρχίες Σάμπουα και Αμπιάν. Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή από το 2011, όταν ο επί σειρά ετών πρόεδρος Αλί Αμπντάλα Σάλεχ αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM
Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Διεθνή / Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Το σχέδιο Τραμπ έχει απορριφθεί ήδη από χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, καθώς και από βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μορφή εξαναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμού θα συνιστούσε εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM