«Η Τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό»

«Η Τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό» Facebook Twitter
5

Η Τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, δήλωσε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε ανακοίνωση του  προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα «φαίνεται να είναι θύμα της γερμανικής λιτότητας», σημειώνοντας ότι  «ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ αναφέρει ότι παρότι η κατάσταση στην Αθήνα «έχει βελτιωθεί λίγο», οι προοπτικές της χώρας ως προς την ανεργία και το χρέος δεν έχουν αλλάξει.

 «Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Μπατίστα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους παρά μόνο αν υλοποιηθεί κάποιο πολύ αισιόδοξο σενάριο ανάκαμψης της ευρωζώνης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν παει να λεει ο Μπατιστα,το ΔΝΤ,και το συνολο των παγκοσμιου κυρους εντυπων οικονομικων ,και οχι μονον,ΜΜΕ, οτι θελουν.Σημασια εχει μονον το τι θα πει ο εκαστοτε Υπουργος Οικονομικων,ο εκαστοτε Διοικητης της Τ.Ε.,και ο εκαστοτε κυβερνητικος εκπροσωπος.Οι οποιοι,αλλωστε,διαχρονικα,και ειδικα τα τελευται δεκα χρονια, δεν εχουν πεσει ποτέ,μα ποτέ,εξω !!!
Ο κύριος Μπατίστα δεν γνωρίζει πως το ΔΝΤ είναι μέρος της Τροίκας; Κατα τα άλλα συμφωνώ πως αυτό το μίξ λίγο Ευρώπη, λίγο ΔΝΤ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα έπρεπε απο την αρχή να ακολουθήσει της συμβουλές του ΔΝΤ όπως τόσες άλλες χώρες. Έτσι και αλλίως η Ε.Ε δεν είχε την πείρα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.
Ο κύριος Μπατίστα ως μέλος του ΔΝΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το ΔΝΤ είναι μέρος της τρόικας. Επίσης, γνωρίζει ακόμα καλύτερα πόσο πιέζει τη Γερμανία το ΔΝΤ για ελάφρυνση ή διαγραφή μέρους του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο κάτι που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ με μέτρα λιτότητας. Αλλά μάλλον ο Τσίπρας θα τον έβαλε κι αυτόν να το πει. Μα τόση επιρροή πια ο Τσίπρας; Αν όντως επηρεάζει τόσους διεθνώς ε τότε αξίζει να τον κάνουμε πρωθυπουργό, δε νομίζετε;
Γιατι ακριβώς αναφέρατε τον Τσίπρα ως απάντηση στο σχόλιο μου; Τα παραπάνω περί πίεσης απο μερίας ΔΝΤ ισχύουν, άσχετα αν πρακτικά είναι αδύνατον να γίνουν (γιατί ας μην κοροιδευόμαστε και εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση ούτε να ακούσουμε για διαγραφές χρεών τρίτων χωρών θα θέλαμε). Το θέμα είναι πως το μιξ ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν τραβάει γιατί δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς τον τρόπο λύσης του προβλήματος. Για μένα θα ηταν καλύτερα αν στο πρόγραμμα υπήρχε μόνο το ΔΝΤ. Η Ε.Ε δεν είχε την πείρα να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση και όπως φαίνεται δεν είχε ούτε και την θέληση.
Δεν ανέφερα τον Τσίπρα ως απάντηση σε 'σένα προσωπικά, όσο ως απάντηση σε όσους θεωρούν πως αν κάποιος πει κάτι λογικό και πασιφανές στην Ελλάδα (όπως ας πούμε ότι χωρίς διαγραφή χρέους δε γίνεται να αποπληρωθεί ποτέ το χρέος) αντιμετωπίζεται ως ακόλουθος ή φερέφωνο του Τσίπρα ακόμα και στην περίπτωση που το λέει κάποιος και εκτός Ελλάδας. Η απάντηση στο δικό σου σχόλιο ήταν όσον αφορά το ΔΝΤ και κατά πόσο καλά γνωρίζουν εκείνοι ότι μόνο μια διαγραφή χρέους θα μας σώσει. Πάντως, αν και σίγουρα ούτε σε εμάς θα άρεσε μια διαγραφή χρεών κάποιας χώρας που θα είχαμε δανείσει να σε ενημερώσω ότι κανείς δε θα μας ρωτούσε αν το έκανε, ιδίως όταν πρόκειται για χώρες με επιρροή όπως η Γερμανία που το έχει κάνει 2-3 φορές στην πρόσφατη ιστορία της κι ήταν απόφαση του τύπου "αποφασίζω και διατάζω", δε ρωτήθηκε κανείς. Επίσης, στην Ελλάδα αμφιβάλλω ότι είμαστε τόσο κακιασμένοι όπως οι Γερμανοί οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος που όχι μόνο δεν τους άγγιξε η κρίση αλλά έφερε ανάπτυξη στη χώρα τους και την εδραίωσε (δυστυχώς για όλους μας) στην Ε.Ε. ήταν η κρίση στο νότο και ειδικά στην Ελλάδα, παρ'όλα αυτά ούτε να ακούσουν για διαγραφή χρέους, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρο το χρέος μας είναι μικρότερο από την αύξηση του ΑΕΠ συνολικά σε δις ευρώ τα χρόνια της κρίσης. Άρα λοιπόν, εμμέσως μας χρωστούν αυτή τη διαγραφή. Όχι μόνο για ενα καλύτερο μέλλον ενός ολόκληρου λαού (που απ'ό,τι φαίνεται δεν τους συγκινεί ιδιαίτερα) αλλά και για να έχει μέλλον η ίδια η Ε.Ε., όπως επίσης για να ανακοπεί η άνοδος εθνικιστικών κομμάτων.