48 νεκροί σε θέρετρο της Κένυας

48 νεκροί σε θέρετρο της Κένυας Facebook Twitter
0

Ομάδα 50 ενόπλων Ισλαμιστών εισέβαλλαν χθες το βράδυ στην πόλη Μπεκετόνι στην Κένυα και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως, ανθρώπους που έβλεπαν σε καφετέριες και μπαρ αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και να βάλει εναντίον κυβερνητικών κτηρίων και τραπεζών.

Η επίθεση διήρκεσε πολλές ώρες και μάλιστα οι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν και αστυνομικό τμήμα, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι νεκροί έφθασαν τους 48, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Η επίθεση αυτή ήταν η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων των σεμπάμπ κατά της τουριστικής βιομηχανίας της Κένυας. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού της Κένυας.  Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM