Πελετίδης: Ο Μπουτάρης υπερασπίζεται αυτούς που κάνουν μπίζνες

Πελετίδης: Ο Μπουτάρης υπερασπίζεται αυτούς που κάνουν μπίζνες Facebook Twitter
4

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε με αφορμή την αξιολόγηση ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη του στον Σκάι.

Ο κ. Πελετίδης ο οποίος είναι ανάμεσα στους δημάρχους που αντιδρούν στην αξιολόγηση και τους ελέγχους, είπε ότι «ο Μπουτάρης υπερασπίζεται αυτούς που θέλουν να κάνουν μπίζνες, αυτή είναι η δουλειά του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει βλακώδη ιστορία την αξιολόγηση, λέγοντας όμως ότι θα την τηρήσει.

 «Νομοταγείς είναι όσοι οδήγησαν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με νόμους όσοι τους οδήγησαν εκεί, να γίνει ανατροπή σε αυτή την κατάσταση», είπε ακόμη ο κ. Πελετίδης για να συμπληρώσει:


«Δεν θέλουμε να απολυθούν οι εργαζόμενοι με 1.000 τερτίπια... θέλουν να διαλύσουν τις υπηρεσίες του δήμου, η δύναμη των δημοτικών υπαλλήλων έχει περιοριστεί κατά 400 άτομα από το 2012... θέλουν να περιορίσουν τις υπηρεσίες για να κάνουν μπίζνες».

Όπως σημείωσε αξιολογήσεις ήδη γίνονται στο δήμο, καθώς δύο εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, και άλλοι δύο είναι σε πειθαρχική διαδικασία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ετσι ειναι. Σ'αυτη την παραξενη σοβιετια που ζουμε, οποιος υπερασπιζεται τον νομο(εστω και παρα την προσωπικη του προτιμηση)ειναι περιπου προδοτης. Αντιθετως οποιος κανει του κεφαλιου του, δηθεν με το προσχημα της "εργατικης αλληλεγγυης"(ο θεος να κανει "εργατες" τους τελεια βολεμενους δημ.υπαλληλους) αγνοοντας πληρως τον νομο, ειναι μαγκας.Αυτους θελουμε, αυτους ψηφιζουμε, αυτους εχουμε...
Η νομιμότητα που υπερασπίζεται ο Μπουτάρης (παρά το γεγονός ότι την ονομάζει βλακώδη, η ουσία είναι ότι την εφαρμόζει) είναι η ίδια που στερεί φάρμακα από αρρώστους, το ταμείο ανεργίας από τους ανέργους κ.ο.κ.Τους έπιασε ο πόνος τώρα να αξιολογήσουν τους δημοτικούς υπαλλήλους. Όχι ότι είναι δικαιολογία για να απολύσουν κι άλλο κόσμο.
Την προηγούμενη Κυριακή στην εφημερίδα "Αυγή" ο κ. Στέφανος Δημητρίου, καθηγητής πολ.φιλοσοφίας στο Παν. Ιωαννίνων και μέλος του σύριζα έγραψε σε δικό του άρθρο: "κράτος δικαίου δεν σημαίνει δίκαιο κράτος, όπως και η δικαιοκρατική αρχή δεν πρέπει να απορροφάται από τη στενότερή της νομοκρατική αρχή: δικαιοκρατία και νομοκρατία δεν ταυτίζονται".Να λοιπόν μέσα από μια επιστημονικοφανή ερμηνεία τα: "ανυπακοή στο νόμο", "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και άλλα τέτοια χαρωπά "δημοκρατικά", αποκτούν διάσταση, αποκτούν αξία και "σοβαρότητα" και τίθενται ισότιμα στην συζήτηση ως μια άλλη άποψη, μια άλλη προσέγγιση, μια άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει σωτηρία για την μπανανία, δυστυχώς!
Ο πατέρας μου ήταν τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ.Εργατικός με αγάπη για το επάγγελμα του και τον κλάδο του.Έβαλε πλάτη όσο μπορούσε(και αυτός και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του),ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το ΕΚΑΒ.Λόγω προβλήματος υγείας που δεν του επέτρεπε πλέον να σηκώνει βάρη,πέρασε από επιτροπή και από τα ασθενοφόρα μετακινήθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο.Αν η αξιολόγηση που προωθείται τώρα,λάμβανε χώρα τότε που δούλευε ακόμα,θα του δείχνανε την έξοδο,γιατί δεν θα πληρούσε τα κριτήρια που αυτοί θα θέλανε.Έτσι και αλλιώς τα τελευταία 2 χρόνια της δουλειάς του,πριν βγει στην σύνταξη,κάποιοι φροντίσανε να του δημιουργήσουν προβλήματα,επειδή δεν ήταν δικό τους παιδί.Και εκτός του πατέρα μου υπάρχουν χιλιάδες ακόμα περιπτώσεις.Σας ένοιαξε ποτέ να τις μάθετε;Ασχοληθήκατε;Ρωτήσατε;Ξέρετε πως λειτουργεί το Δημόσιο;Ξέρετε πως απολύσεις,καθαιρέσεις και μετακινήσεις υπήρχαν ανέκαθεν;Ξέρατε ότι αξιολόγηση επίσης υπήρχε;Μπα...Νιώστε γιατί η αξιολόγηση που προωθείται τώρα,είναι για τα σκουπίδια.