Έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα

Έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα Facebook Twitter
0

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συζητηθεί η εξάπλωση, πλέον, του ιού του Έμπολα και εκτός Δυτικής Αφρικής.

Κρούσματα ή πιθανά κρούσματα του ιού έχουν εμφανιστεί στην Ισπανία, στην ΠΓΔΜ, στην Τουρκία, στα κατεχόμενα της Κύπρου αλλά και στα Σκόπια, κάτι που προκαλεί την ανησυχία των επιστημόνων.

Ειδική μονάδα αντιμετώπισης του ιού του Εμπολα αν υπάρξει κρούσμα στη χώρα μας έχει διαμορφωθεί σε χώρο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, ενώ προετοιμάζεται άσκηση ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, με τη συμμετοχή και των Ενοπλων Δυνάμεων.

Στα σημεία εισόδου της χώρας έχουν ήδη σταλεί οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσουν οι υπεύθυνοι στην περίπτωση εμφάνισης πιθανού κρούσματος.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στα Σκόπια όπου ένας Βρετανός που είχε εμφανίσει πιθανά συμπτώματα του ιού έχασε τη ζωή του, η επίσημη ενημέρωση είναι ότι δεν είχε ταξιδέψει σε κάποια χώρα της «ζώνης» του Έμπολα, όμως αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των εργαστηριακών αναλύσεων προκειμένου να δοθούν απαντήσεις.

Στην Ιταλία ένας γιατρός που νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη Σιέρα Λεόνε, ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στην Γερμανία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM