H Google τιμά την επέτειο γέννησης της Χάνα Άρεντ

H Google τιμά την επέτειο γέννησης της Χάνα Άρεντ Facebook Twitter
0

Στα 108 χρόνια από τη γεννηση της Αμερικανίδας, Γερμανικής καταγωγής, πολιτικής φιλοσόφου Χάνα Άρεντ, είναι αφιερωμένο το σημερινό σκιτσάκι Doodle που κοσμεί την homepage της Google.

Η Άρεντ, Γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που γεννήθηκε στην πόλη Linden, κοντά στο Αννόβερο και μεγάλωσε στο Καίνιξμπεργκ και στο Βερολίνο και πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1975 σε ηλικία 69 ετών, έγραψε πολλά έργα πολιτικής φιλοσοφίας σχετικά με τον ολοκληρωτισμό και τον αντισημιτισμό καθώς και μελέτες για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα.

Με την άνοδο του Ναζισμού κατέφυγε στη Γαλλία και, μετά την εισβολή των Γερμανών στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, όπου ασχολήθηκε με την πανεπιστημιακή διδασκαλία και την συγγραφή φιλοσοφικών δοκιμίων, με γνωστότερα έργο της, το "The Human Condition"  και "The Origins of Totalitarianism".

Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο doodle, εδώ, και βρείτε όλα τα σκιτσάκια της Google, συγκεντρωμένα σε αυτό το σύνδεσμο.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δίκη του Αδόλφου ΄Αιχμαν.

Αλμανάκ / Η δίκη του Αδόλφου ΄Αιχμαν.

Πριν 50 χρονια, αρχιζε η δικη του πρωην συνταγματαρχη των SS και κυριου εκτελεστη του σχεδιου της εξοντωσης του Εβραικου λαου στις χωρες του ΙΙΙ Ραιχ, Αδολφου Αιχμαν. Η πολυκροτη αυτη δικη που ονομαστηκε "δευτερη Νυρεμβεργη", κρατησε 8 μηνες και κατεληξε στην θανατικη καταδικη του Αιχμαν. Ηδη απο το 1939, ο Αιχμαν ειχε αποδειξει τις ικανοτητες του στη μαζικη εκτοπιση των Εβραιων της Αυστριας. Απο το 1942 μεχρι το 1945, οριστηκε "αρχιτεκτονας της τελικης λυσης", σχεδιαζοντας και οργανωνοντας τη μεταφορα των Εβραιων στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. Υπερηφανευοταν οτι ειχε οδηγησει στο θανατο πεντε εκατομμυρια Εβραιους. Μετα τον πολεμο, βρηκε καταφυγιο στην Αργεντινη χαρη στη συνενοχη εκκλησιαστικων κυκλωματων και αμερικανικων μυστικων υπηρεσιων. Εκει τον εντοπισε το 1959 η Μοσσαντ που οργανωσε και την απαγωγη του, δινοντας ετσι στην κυβερνηση του Μπεν Γκουριον την ευκαιρια να επιχειρησει μια "καθαρση" που θα ενισχυε την εθνικη ενοτητα του κρατους του Ισραηλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ