Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα

Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
11

Για απόφαση που θέτει εκτός του προγράμματος ποσοτικής ελάφρυνσης την Ελλάδα μέχρι να λυθούν τα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές, ζήτημα που αφορά πρωτίστως τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Bloomberg σχολίαζοντας τις ανακοινώσεις Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο άρθρο με τίτλο «ο Ντράγκι στριμώχνει στη γωνία τον υποψήφιο κατά της λιτότητας» σημειώνεται ότι με την απόφαση της ΕΚΤ να θέσει όρια στην πρόσβαση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αφήνοντας εκτός την Ελλάδα για τουλάχιστον έξι μήνες αυξάνεται η πίεση σε οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

«Πρόκειται για καρότο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της στρατηγικής εξαγωγών της Bank of America Merrill Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης. «Η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον Ιούλιο αν υπάρξει συμφωνία. Αυτή είναι το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα» προσθέτει.

«Η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτή η πολιτική έχει αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο για να συμβεί αυτό να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Τα επιπρόσθετα ποσοτικά αποτελέσματα από την αγορά ελληνικών ομολόγων μπορούν να επιτευχθούν με την επιπλέον αγορά Ιταλικών ή Πορτογαλικών ή Γερμανικών ομολόγων» είχε δηλώσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι ο υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Berenberg Bank Κρίστιαν Σουλτς.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM