"Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα τελεσίγραφα και δεν εκβιάζονται"

"Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα τελεσίγραφα και δεν εκβιάζονται" Facebook Twitter
10

Tην δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις αποψινές εξελίξεις στο Eurogroup εκφράζουν οι κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου.

"Η ευρωπαϊκή ιστορία έχει δείξει πως οι δημοκρατικές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα τελεσίγραφα, δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται." αναφέρουν οι πηγές.

"Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται και ήταν θετική ως προς την σημερινή συνάντηση. Ωστόσο το κείμενο απορρίπτεται και δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό μια και ήταν σε αντίθεση με την λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει" συμπληρώνεται σχετικά με τις ανακοινώσεις μετά τη Συνεδρίαση. 

"Κάποιοι φαίνεται πως δεν επιθυμούν την διαπραγμάτευση" αναφέρεται από το Μαξίμου στο οποίο αυτή την στιγμή σε εξέλιξη είναι συνάντηση του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη.

Στο Μαξίμου βρίσκονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που παίζουν αυτοί τη στιγμή είναι οι εταίροι μας στην ΕΕ και όχι ο Βαρουφάκης, παρότι καθηγητής στη θεωρία παιγνίων.Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά, πριν την συνάντηση να τους δίνουν ένα έγγραφο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης να τους δίνουν κάτι διαφορετικό.
Ακριβως επειδη οι δημοκρατικες κυβερνησεις δεν εκβιαζονται βρισκομαστε σε αυτη την κατασταση κυριε Τσιπρα. Η χωρα καλως η κακως εκανε μια συμφωνια. Ερχεται μια καινουργια κυβερνηση και δεν την αποδεχεται εκβιαζοντας οχι για καλυτερους ορους αλλα για πληρη καταργηση της συμφωνιας χωρις να την υποκαθιστα με καποια λογικη προταση( οχι ευχολογια και αοριστολογιες, συγκεκριμενα μετρα). Οταν τα μελη αυτης της συμφωνιας που θιγονται απο τις προτεινομενες αλλαγες δεν τις αποδεχονται ειναι εκβιαστες. Εμεις που ζηταμε συνεχως χωρις να εχουμε κανει τι αλλαγες που χρειαζονται ωστε να σταματησουμε να ζηταμε τι ειμαστε;
Κάτσε. Είπαν: Κάντε παράταση του προγράμματος και ΜΕΤΑ θα συζητηθεί το οτιδήποτε άλλο. Βλέπεις εσύ αυτή τη στιγμή λοιπόν να ζητάνε κάποια άλλα μετρα; Κάτι άλλο πέρα απο εφαρμογή του υπάρχοντος προγράμματος; Εγώ δεν βλέπω. Και ναι αυτό είναι εκβιασμός. Βρήκαν μια πτωχευμένη χώρα που έχει την ανάγκη τους και την εκμεταλλεύονται για να εκπληρώσουν τα δικά τους συμφέροντα. Τα τελεσίγραφα είναι εκβιασμός. Το να θες να κάνεις διαπραγμάτευση, δεν είναι εκβιασμός. Δεν ξέρω γιατί τα συγχέεις.
Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι εγω ειμαι συμφωνος να μας χαρισουν ολα τα χρεη και να μας κοψουν και εισοδημα χωρις να υποφερει κανενας. Ουτε μαζοχιστες ειμαστε, ουτε θελουμε να πεινανε οι συνανθρωποι μας. Απλα το ζητημα ειναι αν αυτα που ζηταμε ειναι εφικτα.Ευχαριστως να σου απαντησω για το τι συμβαινει. Παραταση μας ζητανε γιατι θελουμε και αλλα χρηματα χωρις εγγυησεις. Αν απλα πληρωναμε τα χρεη μας και ειχαμε πλεονασματα ποιος ο λογος να τρεχουμε στα Γιουρογκρουπ και να πληρωνουμε τους ¨τοκογλυφους¨. Αυτη τη στιγμη παμε και λεμε δωστε μας χρηματα και μη σας νοιαζει, σε εξι μηνες θα γινουμε Φιλανδια και θα πληρωθειτε. Αυτα που δεν εχουν γινει πενηντα χρονια θα γινουν τωρα. Οταν σε ρωτανε οκ να το συζητησουμε, πως ειναι δυνατο να πληρωσετε χωρις εσοδα αρχιζεις τις αοριστολογιες και τους αποκαλεις εκβιαστες. Με το υπαρχον προγραμμα που ναι υποφερει ο λαος, συμφωνουμε απολυτα, εχεις καποιο μικρο πλεονασμα και μπορεις να πηρωνεις. Τωρα ερχεσαι και τους λες θα μου τα κοψεις, θα δωσεις και αλλα με καλυτερους ορους αλλιως δεν εχεις να λαβεις μια. Δεν εχει δικιο ομως φιλε μου ο Λετονος,ο Εσθονος,ο Πορτογαλος που σου λεει οι δικοι μου πολιτες ζουνε με ακομα λιγοτερα και δε ζητανε δανεικα, μαλιστα σε δανεισαμε κιολας και μας τα φαγες. Τουλαχιστον κανε καποιες αλλαγες να στρωσεις για να μη ζητας συνεχεια. Εσυ που εισαι μαγκας με το που αλλαζεις κυβερνηση τα διαγραφεις ολα και αρχιζεις τα καλα της δεκαετιας του ογδοντα. Σταματας και ολες τις ιδιωτικοποιησεις γιατι και καλα σου κλεψαν τα ¨ασημικα¨ τρομαρα μας και περιμενεις αναπτυξη. Φιλε και παλι με ολο το σεβασμο δεν ειμαστε σοβαρος λαος. Μακαρι να πανε ολα καλα, να συμφωνησουν αλλα και παλι σε βαθος χρονου τα ιδια χαλια θα ειμαστε. Ευχαριστω.
Χαχαχα μπορεί να πήρες πολλές αρνητικές από άτομα που προφανώς συμπαθούν ή εμπιστεύονται τον Βαρουφάκη, αλλά το λογοπαίγνιο ήταν αντικειμενικά πάρα πολύ καλό και αδικείται !