Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου και κάρτα σίτισης

Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επιδότηση ενοικίου και κάρτα σίτισης Facebook Twitter
0
Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου ανέφερε μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ,  ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα εκδοθεί εντός Απριλίου με κριτήρια εισοδηματικά αλλά ότι τεκμήρια. Σημειώσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.
Προβλέπεται η επανασύνδεση του ηλ. ρεύματος σε κύριες κατοικίες όπου το ρεύμα είχε διακοπεί έως τις 31/12/2015. Αυτό θα γίνει χωρίς επιβάρυνση και ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν οφειλές ή όχι στη ΔΕΗ. Θα υπάρξει ρύθμιση και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν έως 300 kWh δωρεάν το μήνα έως το τέλος του έτους.
Επίσης το επίδομα ενοικίου θα αφορά 30 χιλιάδες νοικοκυριά και θα κυμαίνεται από 70-220 ευρώ. Θα το λαμβάνουν απευθείας οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και ο ωφελούμενος θα δηλώνει και το IBAN του εκμισθωτή όπου θα πιστώνονται τα χρήματα. Το επίδομα αυτό θα έχει να κάνει τόσο με υφιστάμενες όσο και με νέες μισθώσεις.
Για το επίδομα σίτισης η κ. Φωτίου είπε ότι γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί μέσω ειδικής κάρτας και το ύψος του θα είναι από  70 έως 220 ευρώ.
Η κάρτα θα δίνεται από οργανισμό με τον οποίο η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συννενόηση και θα είναι αποκλειστικά για τροφή. Η λίστα των δικαιούχων θα καταρτιστεί μετά από των στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ σε συνδυασμό με το TAXIS.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM