Μήνυση του πρύτανη για την κατάληψη της Νομικής

Μήνυση του πρύτανη για την κατάληψη της Νομικής Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
2

Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος στην Εισαγγελία της Αθήνας, αναφέροντας πως διαπράττονται διακεκριμένες φθορές.

Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για παρέμβαση στη σχολή και έρχεται μία ημέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Μάλιστα ο εισαγγελέας ζήτησε και την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Οι καταληψίες ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
έπρεπε να περάσουν 4 μέρες καταστροφών και κατάληψης του χώρου, να ανεχθούμε για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια ώστε οι αρμόδιες αρχές (χα, χα) να πράξουν αυτό που οφείλουν; από την πρώτη ώρα δεν όφειλαν να προστατεύσουν τα δημόσια κ ιδιωτικά αγαθά; αρκετά πια, έλεος...
Ο νόμος 4009/2011 είναι σαφέστατος: ''Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία''. Και το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα που τυποποιεί (μεταξύ άλλων) και το έγκλημα της Διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο: οι καταληψίες πρέπει να συλληφθούν αυτεπαγγέλτως στα πλαίσια του αυτοφώρου και τίποτε διαφορετικό.