«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης

«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης Facebook Twitter
26

Προειδοποίηση με επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έστειλε στους θεσμούς ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του δημοσιογράφου Πολ Μέισον του Channel 4,  τo νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χαρακτηρίζονται μονομερείς κινήσεις εκτός των συμφωνηθέντων πλαισίων του Eurogroup.

Ο κ. Κοστέλο καλεί την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε απαραίτητες «διαβουλεύσεις» προτού καταθέσει τα επίμαχα νομοσχέδια, τονίζοντας μάλιστα πως χρειάζεται μια σταθερή πορεία στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για τον σχεδιασμό ενός πλήρους μεταρρυθμιστικού πλαισίου. Αυτό είναι σύμφωνα με το Channel 4 το συμπέρασμα του Κοστέλλο μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη. 

Χαρακτηριστικά η επιστολή που δημοσιεύεται στο Channel 4 αναφέρει:" Συνιστούμε να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και ενιαίο πακέτο. Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου".

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Πολιτική / Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Βρίσκω τον εαυτό μου να συμφωνώ 100% με τις ενέργειες της ΕΕ από την πρώτη στιγμή. Δε μπορώ να δώσω δίκιο με τίποτα και σε τίποτα στο Σύριζα. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Απλά ελπίζω η ΕΕ να μας λυπηθεί μέχρι να πέσουν οι συριζαίοι και επανέλθει η λογική σε αυτή τη χώρα.
εσείς που δεν μπορείτε να πληρώσετε και σας ενθάρρυνε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην το κάνετε έτσι κι αλλιώς, σήμερα είστε ένας από τους 1εκ. οφειλέτες του δημοσίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σάλιο, καταλαβαίνετε τι έχετε να πάθετε. Αν όχι, δεν πειράζει. Θα το καταλάβετε πολύ σύντομα. Περαστικά σας.
aiginitissa αυτες τις πολυ τιμιες ατακες σου να τις φωναξεις στην επομενη φοιτητικη συνελευση που θα πας για να γινει καμια καταληψη και να χασεις την εξεταστικη. Οταν ωριμασεις λιγο , μιλα και για πολιτικη με τους υπολοιπους
Ουτε η ΕΕ εχει 100% δίκιο! άλλο πράγμα η χωρίς σχέδιο και αξιοπιστία διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και άλλο πράγμα η συνενοχή και της ΕΕ στην εφαρμογή ενός προγράμματος που είχε λάθος βάση και στη μη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που όντως θα εκσυχρόνιζαν το ελληνικό κράτος.5 χρόνια τωρα εφαρμόζεται ενα λάθος πρόγραμμα με γιαλαντζή τροπο. Οι ελληνικές κυβερνησεις είτε απο μεταρρυθμιστική δειλία είτε από χρηματοδοτικη πίεση άφηναν στην άκρη τα ουσιώδη και άρμεγαν το εύκολο θύμα - ιδιωτικό τομέα!Θα τους έδινα δίκιο 100% εαν σε αυτα τα 5 χρόνια, μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό στο στυλ "Οχι δεν θα κόψεις από σύνταξη, φέρε μου τώρα σχέδιο και εφαρμογή στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ή στη φοροδιαφυγη και θα πάρεις χρηματοδότηση" να σου πω εγω τι θα γινόταν.
Αχ βρε greeko25 μάθε και σε εμάς που διψάμε για μια κατάληψη λίγη πολιτική, σαν αυτή τη γαλάζια και πράσινη πολιτική που υποστηρίζεις. Αν μπορείς κιόλας, άλλαξε και το avatar σου διότι δε θα έλεγα ότι τα κόμματα που στηρίζεις είναι και πολύ...gay friendly, μάλλον το αντίθετο...εκτός αν δε ξέρεις τι συμβολίζει η σημαία που έχει το avatar σου...
η κυβερνηση ζητα από εταιρους να μη βαζουν εμποδια στην εφαρμογή της συμφωνιας της 20ης Φεβρουαρίου...οι Θεσμοί ζητουν απο την κυβερνηση να εφαρμόσει την συμφωνία χαρακτηρίζοντας ομως μονομερη ενέργεια αυτο που η κυβερνηση θεωρει εφαρμογη της συμφωνιας...χαθηκαμε στη μεταφραση παλι?αλλα τι λυσσαξανε και αυτοι?2δις ηδη μας έχουν γραψει στο λογαριασμο τους χαλανε τα 200εκ?κανονικη επιδειξη δύναμης βεβαια και το σ/κ που έρχεται με Συνοδο, πενταμερη και Μέρκελ το μενου εχει μαλλον πολυ ξυλο και τελεσιγραφα! Τα λαϊκα γλεντια την 25η Μαρτιου τυχαία οργανόνωνται? δε νομιζω! ισως χρειαστουμε παλι μια τεχνητη εθνικη αναταση !
Επιτέλους η Ευρώπη της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ειρήνης δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο το οποίο ανέκαθεν ήταν αυτό της απληστίας, του κέρδους και της ανθρωποφαγίας. Τα συγχαρητήριά μου στους βολεμένους εδώ στα σχόλια που χρησιμοποιούν τέτοιες κατάπτυστες συμπεριφορές για να προωθήσουν το κόμμα τους χωρίς να βλέπουν ότι τέτοια αντιμετώπιση της χώρας από την Ε.Ε. είναι άθλια ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού.
Πες τα τρολλολο,μου θυμίζει συμπεριφορές άλλων εποχών με τις ίδιες πιέσεις, απλά άλλης μορφής που βρήκαν εδώ αρκετούς υποστηρικτές.Το θέμα δεν είναι ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο,μια χώρα υποχρεούται να βλέπει μόνο το δικό συμφέρον και των πολιτών της,για το παρόν και το μέλλον της.
Ο καθενας μπορει να εχει αποψη περα απο το κομμα . Οι ομοιοι σου trollolo πανε να περασουν την ιδεα οτι υπαρχει ΜΟΝΟ ενας σωστος δρομος , ΜΟΝΟ μια σωστη αποψη , αυτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Αν δεν συμφωνει καποιος , ειναι "προδοτης","μερκελικος" κλπ κλπ σωστα ? Ποιος να μου το ελεγε οτι για να νιωσω πατριωτης θα επρεπε να συμπλεω με νουμερα του τυπου Καμμενος,Βουτσης, Κουικ , Βαρουφακης . Ελεος
Όταν καταδικάζεις αγαπητέ μου ένα νομοσχέδιο που σκοπό έχει να βοηθήσει τους περισσότερο χτυπημένους από την κρίση τότε είσαι αυτά που λες και πολλά ακόμα ανεξαρτήτως του τι ψηφίζεις. Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος και που σε έχει βολέψει αλλά προσπάθησε να μπεις και στη θέση συνανθρώπων σου που έχουν ανάγκη αλλιώς καταλήγεις να φέρεσαι σαν ζώο. Έλεος!
Αν το νομοσχεδιο ηταν ουδετερο ως προς τα δημοσιονομικα δεν θα του εβαζαν βετο. Αμα εχουμε ανθρωπιστικη κριση οντως τοτε κοβουμε απο αλλες δαπανες πρωτα. Μου φαινεται οτι παιζεται στημενο παιχνιδι εντυπωσεων.
Τι μας νοιάζει η Κομισιόν, οι θεσμοί και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών;; Troika is dead, right?Τέλος πάντων, πέρα από τον προφανή σανό που πουλάνε στους [...] που τους ψήφισαν, να πούμε ότι είναι προσβολή απέναντι σε λαούς που είναι όντως σε ανθρωπιστική κρίση, να υπάρχει νομοσχέδιο που έχει επισήμως αυτόν τον τίτλο. Θα μου πείτε...μπροστά στην καταστροφή που συντελείται αυτό σε νοιάζει; Ναι, και αυτό.
Από το σχόλιό σου φαίνεται πως μάλλον δεν έχεις καταλάβει χριστό από την οικονομική κρίση.Υπάρχουν,ωστόσο,και κάποιοι που έχουν καταλάβει και με το ζόρι επιβιώνουν.Οπότε εσύ είσαι προκλητικός και όχι το νομοσχέδιο.Το 30% της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.Χώνεψέ το.Κι επίσης αυτό το αστειάκι με το σανό θα μπορούσε και να είναι εύστοχο την πρώτη φορά που ειπώθηκε.Τωρα πλέον είναι γελοίο και γραφικό.
Απο το σχολιο σου ΑλικηΣΚ φαινεται οτι ο μονος αντιλογος σου ειναι να βαζεις βρωμικες ταμπελες του τυπου "γερμανοτσολιας" ή "εχοντας" σε οποιον κανε κριτικη στο κομμα σου . Σε λιγο η αντιθετη αποψη θα βγει εκτος νομου απο "τη πρωτη κυβερνηση της αριστερας" η οποια προσλαμβανει κληρικους , ενισχυει το θεσμο των παρελασεων , δινει αυξησεις στη ΔΕΗ και περιμενει να τη χειροκροταμε κιολας . Ακομα μεγαλυτερο ποσοστο απο το 30% θα ζει κατω απο το οριο της φτωχειας με τους χειρισμους της οποτε το στομα μας να μας επιτρεψεις , δε το κλεινουμε .
Ναι, το 30% βαση ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ζει κατω απο το οριο της φτωχειας, αλλα μεσα σε αυτους ειναι και μεγαλογιατροι στο Κολωνακι, που δηλωνουν εισοδηματα αστεια και λιαζονται στο Ντα Καπο και λενε ποσο τους εχει χτυπησει αυτη η καταραμενη κριση και η Μερκελ..Δεν βγαζεις ακρη
Το γεγονός ότι η Ευρώπη βάζει "βέτο" σε ένα -έτσι και αλλιώς όχι αρκετό- νομοσχέδιο αναχαίτησης της ανθρωπιστικής κρίσης, ΔΕΝ είναι ακριβώς ο λόγος για να πανηγυρίζεις.Άσχετα από το αν και πως θα το περάσει, είναι κακό, πολύ κακό δείγμα για τις προθέσεις των ανθρώπων που διοικούν την κατακαημένη Ευρώπη.Θα μου πεις, μπροστά στο να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην χαρά που θα σου δώσει αυτό.. δεν είναι και τίποτα, ας πεθάνουν όλοι!Θέλει η Σοϊμπλίτσα να κρυφτεί.. και η χαρά δεν την αφήνει...
Ποια ανθρωπιστικη κριση μωρε και κουραφεξαλα; Εχεις παει στη Νιγηρια, στη Σομαλια, στην Ουγκαντα να δεις τι παει να πει ανθρωπιστικη κριση; Εχουμε ανθρωπιστικη κριση, επειδη τα μπουζουκια δεν δουλευουν 7 μερες την εβδομαδα πια και επειδη η Αγγελοπουλου δυσκολευεται τελευταια; Ελεος πια με το παραμυθι!
Έχεις δίκιο, την επόμενη φορά που θα περπατάω στο κέντρο της Αθήνας και θα περνάω ανάμεσα από άστεγους, θα τους κάνω κωλοδάχτυλα φωνάζοντας τους προκλητικά"τι έγινε γατάκι, δεν πήγαμε 7/7 μπουζούκια αυτήν την εβδομάδα;;;"και"τι παραπονιέσαι ρε, έχεις πάει Ουγκάντα;!"Ναι, έλεος πια με το παραμύθι...