Ο Fitch υποβάθμισε την Φινλανδία

Ο Fitch υποβάθμισε την Φινλανδία Facebook Twitter
7

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ικανότητας της Φινλανδίας προχώρησε ο οίκος Fitch μετατρέποντας σε  αρνητική την προοπτική του τριπλού Α. Ο οίκος επικαλείται  τις επιπτώσεις της ασθενούς οικονομικής ανάπτυξης που παρατηρούνται στη σκανδιναβική χώρα.

Στη Φινλανδία έχουν συρρικνωθεί οι εξαγωγές λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης ενώ η οικονομική παραγωγή της χώρας δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν το 2008. Η οικονομία συρρικνώνεται για τρία συνεχόμενα χρόνια και αναμένεται να παρουσιάσει μικρή ανάκαμψη στα επόμενα χρόνια.

Ο οίκος Standard & Poor 's έχει ήδη υποβαθμίσει την οικονομία της χώρας σε ΑΑ + τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μείωση της προοπτικής της Φινλανδικής οικονομίας από τον οίκο Fitch δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις αποδόσεις των ομολόγων της χώρας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως τώρα αντιληφθούν τι σημαίνει να μην μπορούν να αγοράζουν καταναλωτικά προϊόντα μεταξύ άλλων και οι Έλληνες, λόγω μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης, που προέκυψε εξαιτίας των μέχρι τώρα αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας τις οποίες η κυβέρνησή τους στηρίζει.
Το θέμα είναι απλό. Δεν θέλεις να κανείς πολιτικές λιτότητας; Χρειάζεσαι λεφτά! Που να τα βρει η Ελλάδα; Όταν κάνουν πολιτικές κατά των επενδυτών; Όταν η Μποτσουάνα έχει ελεύθερη οικονομία σε σύγκριση με την Ελλάδα;"The problem with socialism is that at the end you run out of other people's money"
@LAMPROS Ακριβώς έτσι. Το είπες. Οι ΗΠΑ παράγουν, η Ελλάδα εισάγει. Το ξέρεις ότι η Ελλάδα έχει την βιομηχανική παραγωγή της Βουλγαρίας; Το ξέρεις ότι στο economic freedom index είναι κάτω από μερικές αφρικανικές χώρες;Ο πλούτος, για να μοιραστεί στους φτωχούς, πρέπει να τον δημιουργήσεις, κάπως!
"Τι παράγουν οι ΗΠΑ και τι η Ελλάδα;"Οι ΗΠΑ παράγουν υπερχρέη και τα διαχέουν σε όλο τον κόσμο, και η Ελλάδα υποχρεώνεται απο τις ΗΠΑ και την Ε.Ε μέσω τον εξωπραγματικών στρατιωτικών δαπανών (οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε σε σχέση με το ΑΕΠ) να παράγει χρέη και να τα πληρώνει τοκισμένα. Όπως είπαν και οι Αθηναίοι στους Μηλίους που διαμαρτυρήθηκαν για τους υπερβολικούς φόρους που τους επέβαλλαν μετά την καταστροφή της Μήλου, Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΑΤΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ, Ο ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΑΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, όλα τ΄άλλα είναι ψευδαισθήσειςτων φτωχών και αδυνάτων.
JHL - Λυπάμαι αγαπητέ μου, αλλά αν βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις δεν μπορώ να κάνω διάλογο μαζί σου. Μιά και γνωρίζεις την βιομηχανική παραγωγή της Βουλγαρίας, θα γνωρίζεις προφανώς και τις στρατιωτικές της δαπάνες, κάνε μιά σύγκριση με τις ελληνικές, κι αν τις βρείς έστω μισές, θα σου ζητήσω δημοσίως συγνώμη. Θα σου πώ κι αυτό και σταματώ, έχουμε τριπλάσιο αριθμό αρμάτων μάχης απο την Γερμανία (ναί σωστά μάντεψες, απο αυτήν τα αγοράζουμε πανάκριβα) ενώ η μορφολογία του εδάφους μας, δεν έχει ανάγκη ούτε για 100. Στην πατρίδα μου στον Έβρο, δεν διανοείται ένθεν κακείθεν κανείς να περάσει με άρματα, είναι σαν να σκοτώνεις πάπιες, ενώ στα βόρεια σύνορά μας, εκτός του οτι δεν υπάρχει σοβαρός αντίπαλος, οι δίοδοι που μπορούν να περάσουν τα άρματα είναι τρείς και στενότατοι. Ακόμα και τα Πάντσερ του Χίτλερ είχαν καθηλωθεί με τα λιανοτούφεκα των Ελλήνων πολεμιστών, αναρωτήσου για ποιό λόγο τα αγοράζουμε. Απο τον β΄π.π και μετά, μόνο στο πολυτεχνείο χρησιμοποιήθηκαν. Αυτά για σκέψη, σε χαιρετώ.Υ.Γ - Τα μοχλευμένα παράγωγα που θα τινάξουν στον αέρα την παγκόσμια οικονομία, οι ΗΠΑ τα έχουν δημιουργήσει. Ψάξε να βρείς τι έγινε το 1992, τι υπέγραψε ο Κλίντον που άλλαξε τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, ασχέτως αν δεν έχουμε πάρει χαμπάρι οι κοινοί θνητοί. Δεν είναι συνομοσιολογία, ολοφάνερο είναι με προεδρικές υπογραφές, απλώς δεν το μάθαμε, γιατί η οικονομική ελίτ, αποφάσισε οτι δεν χρειαζόταν να το μάθουμε, και τα ΜΜΕ (ξέρεις ποιοί τα κατέχουν;) υπάκουσαν. Πάντως ποτέ δεν το έκρυψαν, απλώς δεν το πρόβαλαν.