Λαφαζάνης: Βατερλώ η υποχώρηση σε άθλιους εκβιασμούς

Λαφαζάνης: Βατερλώ η υποχώρηση σε άθλιους εκβιασμούς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
8

«Η κυβέρνηση μας, ή θα είναι μια κυβέρνηση των μεγάλων τομών και προοδευτικών ανατροπών, ή δεν θα έχει μέλλον» τονίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και κάνει λόγο για βατερλώ σε περίπτωση υποχώρησης από τις δεσμεύσεις.

«Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της εξαιτίας άθλιων εκβιασμών και παραπλανητικών διλημμάτων, όχι για λόγους ενδοκομματικής πίεσης αλλά γιατί μια τέτοια υποχώρηση θα αντιπροσώπευε ένα πραγματικό "βατερλώ" για την ίδια και κυρίως για τον τόπο μας. Διανύουμε, ίσως, την τελευταία ευκαιρία και δεν υπάρχει περιθώριο να την αφήσουμε να χαθεί», σημειώνει.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι οι «θεσμοί» και κυρίως το γερμανικό κατεστημένο αντιμετωπίζουν με δογματική προκατάληψη την κυβέρνηση και ως μισο-αποικία τη χώρα. «Δεν τους ενδιαφέρει τόσο το περιεχόμενο των προτάσεών μας, αλλά ότι προέρχονται από μια Κυβέρνηση με κορμό που έχει ως κορμός δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που επιδιώκουν μια ανεξάρτητη και προοδευτική πορεία της χώρας. Αυτό τους ενοχλεί μέχρι υστερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν η βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη συνεχίσει την ίδια πορεία και δεν αλλάξει εκ βάθρων, αντιμετωπίζει την παρακμή και τη διάλυση.

Στο δίλημμα για «ρήξη, ή συμβιβασμό» απαντά ότι καμία συμφωνία και κανένας συμβιβασμός δεν πρέπει να ακυρώσει, να αλλοιώσει και να βάλει στο «ψυγείο» τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η οποία τώρα οφείλει να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της. Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν επιτευχθεί ένας «έντιμος συμβιβασμός», τονίζει ότι το εκλογικό σώμα έδωσε πρόσφατα σαφή εντολή ριζοσπαστικής ανατροπής και αυτή η λαϊκή πλειοψηφία διευρύνεται συνεχώς.

Ακόμα, εκτιμά ότι το πρόσφατο τα ταξίδι του στη Μόσχα μπορεί να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο όχι μόνο στις ενεργειακές, αλλά και τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, το οποίο είναι δυνατόν να επισφραγιστεί κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, στις 8 Απριλίου. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η διεύρυνση των διεθνών ερεισμάτων και η πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν πρέπει να μεταλλαχθεί «χάριν κάποιων άχαρων και εφήμερων κυβερνητικών θώκων», ούτε να «χωνευτεί» από την κρατική γραφειοκρατία και συντήρηση, αλλά χρειάζεται και θα προχωρήσει σε ένα «δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησής του».

Τέλος, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στρατηγικών επιχειρήσεων και ακινήτων «φιλέτων» δεν πρόκειται να γίνουν.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM