Βέμπερ: Έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για Grexit

Βέμπερ: Έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για Grexit Facebook Twitter
0

Οι συζητήσεις για Grexit έχουν ενταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, όταν τού ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν το Grexit ως ρεαλιστική επιλογή, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή... Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Ακόμα, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο εάν κάνει μόνη της μία προσπάθεια, προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση απομονωμένη εξαιτίας της αυστηρής της στάσης ως προς το θέμα. «Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη... η Ελλάδα είναι απομονωμένη», είπε και επανέλαβε τις επικρίσεις για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συνεργάζεται με την άκρα δεξιά στην Αθήνα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM