Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί

Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί Facebook Twitter
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συνομιλεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Κείμενο προσθήκης, με στόχο να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στο κείμενο πως «οι "θεσμοί" δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν "έντιμο συμβιβασμό", αν και "έντιμος" συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πραγματική άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του χρέους (του μεγαλύτερου μέρους) και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας».

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η «επιβολή νέου μνημονίου» αλλά και η παράταση εφαρμογής των προηγούμενων, σημειώνοντας πως «είναι αυτή η εξέλιξη που πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί».

Στο κείμενο γίνεται λόγος για επιδίωξη των δανειστών να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, «να εξωθήσουν "απροστάτευτη" την κυβέρνηση στην πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό», τακτική «που επιβεβαιώθηκε και στη σύνοδο κορυφής της Ρίγα».

Τονίζεται ακόμα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσει άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες».

«Η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί" συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει" τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ωραια τα λεει η αριστερη πλατφορμα. Μας εκβιαζουν να μας δωσουν χρηματα με τους δικους τους ορους. Ποτε μας μην τα παρουμε. Ας δανειστουμε απο τη Ρωσια και τη Βενεζουελα που δεν ειναι εκβιαστες και μας αγαπανε. Ακομη και να ειχαν να μας δωσουν τα επιτοκια θα ηταν ακριβοτερα απο εκεινα των εκβιαστων. Ασε που θα τα ζητουσαν και πισω χωρις κουρεματα. Οι εκβιαστες μας λενε οτι δε μπορουν να μας δανειζουν εις αει, θα κουρεψουν οσα φαγαμε αλλα πρεπει να εφαρμοσουμε διαρθρωτικες αλλαγες για να μη μας εχουν στο κεφαλι τους συνεχεια. Εμεις θελουμε να βγαζουμε συνταξεις στα πενηντα και να εχουμε κρατικοδιαιτη τηλεοραση για αντικειμενικη πληροφορηση. Ρηξη και παλι ρηξη συντροφοι...