Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κοζάνη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κοζάνη Facebook Twitter
0

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 5 το πρωί, 19 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης. Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν, μέχρι αυτήν την ώρα, λίγες μικροδονήσεις κάτω των 3 Ρίχτερ, ωστόσο μπορεί να έγιναν αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος από το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Θεοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και των Γρεβενών δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αλλά αντίθετα να είναι προετοιμασμένοι, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, «οι σεισμοί δεν σκοτώνουν, αλλά οι κατασκευές του ανθρώπου».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM