Bloomberg: Το «ελληνικό ρήγμα» μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε μεγαλώνει

Bloomberg: Το «ελληνικό ρήγμα» μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε μεγαλώνει Facebook Twitter
0

Ρήγμα που μάλιστα έχει μεγαλώσει υπάρχει ανάμεσα στους Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέρκελ είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις στην Ελλάδα καθώς επιθυμεί παραμονή στο ευρώ λόγω των γεωπολιτικών επιπτώσεων ενώ ο Σόιμπλε είναι υπέρ του Grexit.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η κόντρα αυτή περνάει και στην κοινοβουλευτική ομάδα της καγκελαρίου σε ό,τι αφορά στην ψήφιση μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες συμφωνίες.

Πολλοί από τους 311 βουλευτές δυσκολεύονται να στηρίξουν τη θέση της κ. Μέρκελ και θα συντάσσονταν με τον κ. Σόιμπλε αν αναγκάζονταν να επιλέξουν, τόνισαν οι πηγές του Bloomberg.

Ορισμένα μάλιστα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας συζητούν αν η καγκελάριος θα έπρεπε να συνδέσει οποιαδήποτε απόφαση για το πρόγραμμα διάσωσης με μια ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα δε με πηγή, βουλευτές από όλα τα κόμματα τάσσονται κατά μιας ψηφοφορίας της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή, πριν το κλείσιμο για το καλοκαίρι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM