Παραμένει στα 60 ευρώ το όριο ανάληψης

Παραμένει στα 60 ευρώ το όριο ανάληψης Facebook Twitter
1

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη με τους τραπεζίτες.


Σε ρητή και κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας περί μείωσης του ημερήσιου ορίου ανάληψης από τα 60 στα 20 ευρώ, προέβη αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».


Σε παρόμοια διάψευση προχώρησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι μετείχαν στη συνάντηση  λέγοντας παράλληλα, ότι η συζήτηση αφορούσε στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών. Όπως ανέφεραν, εξετάζεται το πώς θα μπορούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να κάνουν αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών για μεγαλύτερο ποσό από το όριο των 60 ευρώ, και να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται:

«Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το όριο ημερήσιων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM