Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γέμισε τα ανθοπωλεία με κόσμο, παρά τις υψηλές τιμές στα λουλούδια.
«Το τριαντάφυλλο είναι στα 5 ευρώ το κόκκινο και οι ανθοδέσμες ξεκινούν από 20 ευρώ και ανεβαίνουν μέχρι 40», είπε ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στο Mega.
Συγκεκριμένα για τα ανθοπωλεία της Αττικής, οι τιμές του κόκκινου τριαντάφυλλου κυμαίνονται από 4 έως 7 ευρώ, ενώ μια απλή ανθοδέσμη ξεκινά από 20 και φτάνει σε τιμές από 44 έως και 77 ευρώ.
Εκτός από λουλούδια, οι καταναλωτές αγοράζουν και θεματικές τούρτες και γλυκά συνήθως σε σχήμα καρδιάς.
Δεδομένης της μεγάλης αύξησης στην τιμή της σοκολάτας, αυτό το διάστημα, ήταν αναμενόμενο και τα θεματικά γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου, να είναι πιο ακριβά από άλλες χρονιές.
Για μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς το κόστος ξεκινάει από 19 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 40.
Με πληροφορίες από Mega