Nτράγκι: Πραγματικά δύσκολη μια συμφωνία με την Ελλάδα

Nτράγκι: Πραγματικά δύσκολη μια συμφωνία με την Ελλάδα Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

«Αυτή τη φορά είναι πραγματικά δύσκολο, δεν ξέρω» είναι η απάντηση του Μάριο Ντράγκι στο ερώτημα Ιταλού δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει την Κυριακή συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εμφανίζεται σε αυτή τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore αβέβαιος για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας. Όπως λέει δεν γνωρίζει ακόμη, αν  ο Τσίπρας θα στείλει στις Βρυξέλλες την τελευταία προσφορά με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ. (Η συνέντευξη δόθηκε πάντως πριν από την κατάθεση των προτάσεων από την ελληνική πλευρά).

Ακόμη στην ερώτηση του δημοσιογράφου και τι θα συμβεί αν ο Πούτιν προσφερθεί για βοήθεια στην Ελλάδα ο Ντράγκι απαντά με σχετική ασφάλεια: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος…δεν έχουν χρήματα…».

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας έλαβε αυτή την μίνι-συνέντευξη στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επιστροφής στην Ιταλία. Αυτό που σημειώνει, ως σημειολογία των γεγονότων, είναι ότι ο ισχυρός άνδρας του ευρώ, δείχνει πολύ κουρασμένος από τις διαπραγματεύσεις και ίσως με περισσότερες γκρίζες τρίχες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ