Δείτε την ονομαστική ψηφοφορία - θρίλερ στη Βουλή

Δείτε την ονομαστική ψηφοφορία - θρίλερ στη Βουλή Facebook Twitter
Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC
0

Λίγο μετά τις 3 τη νύχτα ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές. «ΝΑΙ» δήλωσαν 251, «ΟΧΙ» 32 και 8 δήλωσαν «Παρών». Εννέα βουλευτές απουσίαζαν από την χθεσινή ψηφοφορία (επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο της ΧΑ).

Οι αναγνώσεις χθες το βράδυ ήταν τρεις μια και κάποιοι βουλευτές επέλεξαν αν μην είναι στην αίθουσα κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων. Η παγωμάρα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φαίνεται από νωρίς καθώς ήταν ξεκάθαρο πως οι απώλειες που έρχονταν θα ήταν σημαντικές. Αντιδράσεις προκάλεσε όμως και το άκουσμα του ονόματος του Γιάνη Βαρουφάκη μια και πολλοί βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν για να μην προσμετρηθεί η ψήφος του κρίνοντας πως η απουσία του ήταν αδικαιολόγητη. Ωστόσο οι εκπλήξεις στο ΝΑΙ - όπως αυτή του Γιάννη Μιχελογιανννάκη - χειροκροτήθηκαν ενώ αντιδράσεις υπήρχαν και για τους βουλευτές που επέλεξαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε να επιστρέψουν στην αίθουσα για να ψηφίσουν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις αναλυτικά ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM