Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του EuroWorking Group - Στις 16.00 το κρίσιμο Eurogroup

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του EuroWorking Group - Στις 16.00 το κρίσιμο Eurogroup Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group που έχει ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει τις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).


Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που επικαλείται το ΑΠΕ, η ελληνική πρόταση αποτελεί «βάση διαπραγμάτευσης» για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ειδικότερα, οι θεσμοί έχουν στείλει στο Eurogroup δύο κείμενα. Το πρώτο είναι η αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του ESM. Το δεύτερο είναι αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.


Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεσμών, τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, θα κυμανθούν μεταξύ 78 και 84 δισ. ευρώ.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM