Aυξάνονται οι Γερμανοί πολίτες που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Aυξάνονται οι Γερμανοί πολίτες που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ Facebook Twitter
Κyle Cheung/ Flickr
0

Η καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στους εταίρους και την Ελλάδα, αλλά και η ψήφιση των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα μοιάζει να έχει επηρεάσει θετικά τους Γερμανούς, αυξάνοντας το ποσοστό αυτών που επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Τουλάχιστον αυτό κατέδειξε η δημοσκόπηση της εταιρείας Politbarometer για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει των ευρημάτων, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ποσοστό αυξημένο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή όμως το το 71% (σε δείγμα 1304 ανθρώπων) θεωρεί βέβαιο πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ν' αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμη και ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει επίσης τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Οι περισσότεροι Γερμανοί – 73%- δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως συμφωνήθηκαν.

Στην ερώτηση για το αν και κατά πόσο συμφωνούν με το τρίτο πακέτο διάσωσης, οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι μιας και το 49% το θεωρεί κακό, ενώ το 48% πιστεύει ότι είναι καλό.


Τέλος, στην ερώτηση αν τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που συμφώνησε η Ελλάδα με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν πολύ σκληρά, το 50% είπε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι δεν είναι αρκετά σκληρά.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM