Ο Φλαμπουράρης στους «συντρόφους» του: Συνέλθετε! Είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση

Ο Φλαμπουράρης στους «συντρόφους» του: Συνέλθετε! Είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Αδιανόητο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίζουν την κυβέρνηση, τόνισε νωρίτερα μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, χαρακτηρίζοντας  "unfair" την κίνηση αυτή.

Όπως είπε, πιστεύει ότι αυτό στην πορεία θα διορθωθεί. «Με πίκρανε και τον Πρωθυπουργό ακόμα περισσότερο, γιατί αυτοί είναι σύντροφοί μου. Τους κάνω έκκληση την τελευταία στιγμή να συνέλθουν. Η αριστερά είναι στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση" είπε ο υπουργός.

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα λέγοντας ότι πιστεύει πως τα πράγματα θα διορθωθούν στην πορεία. «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» είπε ξεκαθαρίζοντας: «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

Για το ενδεχομενο εκλογών ο υπουργός αναρωτήθηκε "γιατί δαιμονοποιούνται" και τόνισε ότι αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι καταστροφή τα μέτρα μπορούν να γίνουν μέσα σε 25 ημέρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύντομη προσφυγή στις κάλπες.

Για τα δημοσιεύματα περί σχεδίου για δραχμή ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι «δεν ήρθε σχέδιο για τη δραχμή (στα όργανα) και δεν συζητήθηκε ποτέ. Μπορεί σε κάποια πολιτικά συμβούλια να ακούστηκε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις, για δραχμή δεν ακούστηκε ποτέ».

Κριτικάροντας το ρόλο Βαρουφάκη τόνισε ότι «υπάρχουν δύο περίοδοι του Γιάνη Βαρουφάκη. Η πρώτη που δημοσιοποίησε το θέμα και το έκανε παγκόσμιο, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και η δεύτερη μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου όταν ίσως παραπλανηθήκαμε με τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία θα συνοδεύεται από οικονομικά οφέλη. Το δεχτήκαμε εμείς, ιδίως ο Γιάνης με το ένα νι, και όταν είδαμε ότι φτάναμε προς το τέλος και δεν συζητιόταν αυτό το θέμα ενώ εμείς ανταποκρινόμασταν στις υποχρεώσει, φτάσαμε στο σημείο που λέγαμε ότι αυτοί μας πάνε στο grexit».

Για την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα οταν ο Γιούνκερ του πέταξε το σχέδιο για Grexit τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός «αρνήθηκε και είπε: εγώ θα πάω στο λαό. Δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή από το να απευθυνθείς στον κόσμο, που τον αφορά αυτό», τόνισε.

Για το αν μετά τις εκλογές θα ξανακάνει Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι αυτό το αποφασίζουν τα όργανα του κόμματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM