Δάνειο- γέφυρα για την Ελλάδα εξετάζει το Βερολίνο

Δάνειο- γέφυρα για την Ελλάδα εξετάζει το Βερολίνο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
0

Η γερμανική κυβέρνηση αμφιβάλλει για το εάν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας πριν τις 20 Αυγούστου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. 

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, κι αναμεταδίδει ο Κώστας Συμεωνίδης για τη Deutsche Welle, η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή καθώς και από άλλα έξι κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. Κυβερνητικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η Bild εκτιμούν ότι "αυτόν δεν είναι εφικτό".

Η ψήφιση των μέτρων προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια

Οι δανειστές όμως καλούνται να δώσουν άμεσα 50 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη. Εντούτοις η γερμανική κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως ότι θα εγκρίνει την παροχή νέας βοήθειας, μόνον εάν το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθετήσει προηγουμένως όλα τα μέτρα περικοπών».

Σε αυτά τα συμφραζόμενα, σύμφωνα με την Bild, γίνεται όλο και πιο πιθανό ένα νέο δάνειο-γέφυρα ύψους 5 δις ευρώ, προκειμένου η Αθήνα να καταβάλει στις 20 Αυγούστου 3,2 δις ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και τόκους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Χθες Τετάρτη, υπενθυμίζει η εφημερίδα, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε ότι όλα συνηγορούν υπέρ μιας γρήγορης συμφωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση «θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια νέα χρηματοδοτική γέφυρα», όπως είπε. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM