"Τώρα θα φανεί αν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή κοιτάζει ο καθένας τα σύνορά του"

"Τώρα θα φανεί αν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή κοιτάζει ο καθένας τα σύνορά του" Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και λίγο πριν να ξεκινήσει η ευρεία μεσημεριανή σύσκεψη για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το "πρόβλημα δεν είναι ελληνικό", σημειώνοντας πως "η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης οπου οι ροές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις".

"Οι ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής, και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί είναι εξαιρετικά δύσκολες. Εμείς θέλουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ε.Ε.", είπε ο Πρωθυπουργός.


Τόνισε δε ότι στο θέμα αυτό θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στον δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση. "Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του", σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για το γεγονός ότι του προσφέρονται ευρωπαϊκά κονδύλια για την στήριξη των προσφύγων και δεν έχει συσταθεί ακόμα η αρμόδια αρχή για την απορρόφηση και την διαχείρισή τους κουβέντα, ε; Όσο για τη κυρία Τασία, λειτουργεί και συμπεριφέρεται μονίμως σαν να την έχει χτυπήσει αστροπελέκι.