Η πρώτη σύλληψη πρόσφυγα στην Ουγγαρία είναι γεγονός

Η πρώτη σύλληψη πρόσφυγα στην Ουγγαρία είναι γεγονός Facebook Twitter
EPA/SANDOR UJVARI
0

Η πρώτη σύλληψη στην Ουγγαρία μετά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας της προκειμένου να σταματήσει την τεράστια ροή των μεταναστών, έγινε από την ουγγρική αστυνομία.

Το ουγγρικό δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν Ιρακινό, αφού «διέσχισε παράνομα τα σύνορα» με ποινή να εκδιωχθεί από την χώρα.

Μάλιστα οι δικαστές του απαγόρευσαν να επιστρέψει στην Ουγγαρία για ένα χρόνο. Ο Ιρακινός αναμένεται να επιστρέψει στη Σερβία, τη χώρα που πολλοί μετανάστες χρησιμοποιούν στο δρόμο τους για την Ουγγαρία.

Παράλληλα εκατοντάδες μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στον κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ξεκίνησαν με τα πόδια να φτάσουν στη Γερμανία, τα σύνορα της οποίας απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη αυτή, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αφότου η Γερμανία επανέφερε, την Κυριακή, τους ελέγχους στα σύνορά της, γεγονός που καθυστερεί την διέλευση των χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να μπουν στη χώρα αυτή και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων στην Αυστρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM