Συνομιλίες και με τον Άσαντ δέχεται τώρα η Μέρκελ

Συνομιλίες και με τον Άσαντ δέχεται τώρα η Μέρκελ Facebook Twitter
SOOC
0

Με την ολοένα αυξανόμενη πίεση από το προσφυγικό η καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ αφήνει τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει απευθείας επαφές με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, βάζοντας τον στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», είπε η Μέρκελ μετά την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ενώ σημείωσε ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν και τις σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία».

Πάντως αντίθετος στην παραμονή του Άσαντ στην εξουσία παραμένει ο Ολάντ ο οποίος διεμήνυσε ότι «το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ», και πως δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση, αν αυτός δεν αποχωρήσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM