Ο Giorgio Armani είναι 81 ετών, δεν έχει κάνει πλαστική μύτης και δε σκοπεύει να αποσυρθεί

Ο Giorgio Armani είναι 81 ετών, δεν έχει κάνει πλαστική μύτης και δε σκοπεύει να αποσυρθεί Facebook Twitter
0

Το γαλανομάτικο αγόρι στο παρακάτω εξώφυλλο είναι ο Giorgio Armani, 2 ετών, το 1936. Στο οπισθόφυλλο ένα πορτρέτο του Mr.Armani- όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί ο κόσμος της μόδας. Και στο ενδιάμεσο, μια πλούσια αυτοβιογραφία, με την πένα της παλιάς του φίλης Suzy Menkes, και μια οπτική καταγραφή του πως ένα φτωχό παιδί από την Piacenza της Ιταλίας κατάφερε να γίνει ο 81χρονος σήμερα άνθρωπος-φαινόμενο της μόδας του Μιλάνου.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και περιγράφουν τη στιλιστική κιβωτό ενός ανθρώπου, του οποίου η καριέρα απογειώθηκε τη δεκαετία του '70, "αιχμαλώτισε" οπαδούς ενός ανερχόμενου φεμινιστικού κινήματος αλλά και αστέρες του Hollywood και των δύο φύλων και κατέληξε να διατηρεί μια ιταλική αυτοκρατορία, γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η αυτοβιογραφία του διάσημου Ιταλού μόδιστρου φέρει τον τίτλο "Giorgio Armani" και απεικονίζει τον ίδιο σε νεαρή ηλικία, γιατί -όπως αστειεύτηκε- ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βάλει τέλος στα σενάρια που ήθελαν να έχει κάνει πλαστική στη μύτη του. "Πολλοί το έχουν ισχυριστεί, με τρόπο αρκετά αυθάδη ότι ο Armani έχει κάνει πλαστική στη μύτη του, για αυτό ακριβώς το λόγο έχει έναν αέρα τόσο νεανικό. Τη βλέπετε καλά αυτή τη μύτη, την είχα ήδη όταν ήμουν παιδί, είναι η ίδια" σχολιάζει.

Ο Giorgio Armani είναι 81 ετών, δεν έχει κάνει πλαστική μύτης και δε σκοπεύει να αποσυρθεί Facebook Twitter

Εκτός από αυτή τη λεπτομέρεια, στην οποία βέβαια ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία, στην αυτοβιογραφία του αναπολεί την καριέρα του στον χώρο της μόδας, όπου ξεκίνησε ως διακοσμητής βιτρίνας στο μεγάλο κατάστημα της Ιταλίας, La Rinascente, αφού εγκατέλειψε τις σπουδές του στην ιατρική και κατόπιν στην φωτογραφία. Αφού ξεκίνησε να εργάζεται για τον οίκο Cerruti άρχισε να σχεδιάζει τις δικές του κολεξιόν το 1975 με μια γραμμή ανδρική, έπειτα για γυναίκες τον επόμενο χρόνο και η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή...

Σήμερα είναι επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών (αξεσουάρ, αρώματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κοσμήματα κ.α.), ντύνει τους διασημότερους αστέρες και το στυλ του είναι αναγνωρίσιμο παντού- σύγχρονο, διαχρονικό, κλασικό και εκλεπτυσμένο.

Ο Giorgio Armani είναι 81 ετών, δεν έχει κάνει πλαστική μύτης και δε σκοπεύει να αποσυρθεί Facebook Twitter

Το βιβλίο παρουσιάστηκε μαζί με την κολεξιόν του Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, στο πλαίσιο της οποίας απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί. "Το εγώ μου επιθυμεί να πει ότι προφανώς κανείς δε μπορεί να εργαστεί όπως ο Armani. Αλλά υπάρχουν νέα ταλέντα που είναι ικανά" σχολίασε, προσθέτοντας ωστόσο πως αμφιβάλλει αν κάποιος θα καταφέρει να πάρει τα ηνία της αυτοκρατορίας του και να παραμείνει στην κορυφή, όπως εκείνος τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Giorgio Armani είναι 81 ετών, δεν έχει κάνει πλαστική μύτης και δε σκοπεύει να αποσυρθεί Facebook Twitter

Σύμφωνα άλλωστε με τη Menkes, που επιμελήθηκε τη βιογραφία του, το θέμα να αποσυρθεί ο Armani δεν τίθεται καν επί τάπητος. "Δεν θα βγει ποτέ στη σύνταξη" εκτιμά εκείνη. "Θα το παλέψει μέχρι να εξαντλήσει τις δυνάμεις του, έως το τέλος. Και αυτό είναι καλό για εκείνον".

* Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου το οποίο εκδίδεται από τον οίκο Rizolli New York θα δωριστούν στο Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF).

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ