ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χτύπησαν Σύρους αντάρτες εκπαιδευμένους από τη CIA

ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χτύπησαν Σύρους αντάρτες εκπαιδευμένους από τη CIA Facebook Twitter
1

Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπαιδεύονται από τη  CIA έγιναν στόχος των ρωσικών επιδρομών στη Συρία, υποστήριξε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Μακέιν σε συνέντευξή του στο CNN.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξαν επιθέσεις κατά ανταρτών  που έχουν οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι από τη CIA», είπε ο Μακέιν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, και ο διοικητής της ομάδας των ανταρτών επιβεβαίωσε τη ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Η Μόσχα έχει ήδη αναγνωρίσει εμμέσως ότι οι επιθέσεις της δεν στρέφονται μόνο κατά των τζιχαντιστών. "Οι στόχοι επιλέγονται σε συνεργασία με το συριακό στρατό στην Συρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τις πληροφορίες ότι από τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον στόχων έχουν σκοτωθεί άμαχοι. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 ρωσικές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία.

Νωρίτερα, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των δυο υπερδυνάμεων θα συναντηθούν ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια σύγκρουση ανάμεσα στα μαχητικά των ΗΠΑ και της Ρωσίας που επιχειρούν στη Συρία.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ