Αλεξιάδης: Βρήκαμε ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αλεξιάδης: Βρήκαμε ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση Facebook Twitter
SOOC
0

«Εχουμε βρει μία λίστα από ισοδύναμα μέτρα τα οποία μπορούν και να ξεπεράσουν αυτό το όριο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης αναφορικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που πήρε και πάλι αναβολή με εντολή Πρωθυπουργού και αναμένεται να μην εφαρμοστεί τελικά μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

.

 «Ο στόχος είναι 240 εκατ. στο έτος από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Υπήρχαν προβλήματα με αυτή τη διάταξη, αυτή η διάταξη απ’ ότι φαίνεται καταργείται και αντικαθίσταται με άλλη. Εχουμε ήδη έναν κατάλογο με άλλα», είπε  ο κ. Αλεξιάδης στο ΜΕΓΚΑ χωρίς όμως να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτά τα ισοδύναμα.

Στο ερώτημα αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού και άλλες φορολογικές πηγές που μέχρι στιγμής δεν έχουμε χρησιμοποιήσει είναι μέσα στην ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα το να επιβαρύνουμε φορολογικά τα καύσιμα, τα τσιγάρα κ.λπ.»

Επίσης ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Για τα εισοδήματα του 2016 θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μέσα στον Νοέμβριο, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή πολύ νωρίτερα κι αυτό που δεσμεύομαι από τώρα, γιατί έχουν δίκιο οι λογιστές που φωνάζουν, οι λογιστές θα κάνουν διακοπές το 2016», είπε.

Ακόμη έκανε γνωστό ότι τα αδικήματα όσων είναι στη λίστα Λαγκάρντ δεν θα παραγραφούν στο τέλος του έτους αφού η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική διάταξη, ώστε να συνεχιστεί ο έλεγχος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ