Επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.
Η αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές, αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.