Οι σιωπές του LogOut

Facebook Twitter
0

Τα δελτία τύπου για σένα είναι λίγο θολά. Δεν αναφέρουν βιογραφικά στοιχεία όπως γίνεται συνήθως. Γράψε μας το βιογραφικό σου σε μερικές σειρές;

Έφ όσον το πρότζεκτ ονομάζεται LogOut, αυτό είναι λογικό. Tα αυστηρά βιογραφικά στοιχεία θολώνουν αν αποστασιοποιηθείς λίγο απ αυτά. Eίναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση αυτή η αντίθεση με το τυπικό ψυχαναλυτικό/βιογραφικό χαρακτήρα της τέχνης των singer/songwriter. Οι άλλες τέχνες απαιτούν σε πολύ μικρότερο βαθμό την "ειλικρίνεια" και την έκφραση της βιογραφικής ζωής μέσα στην τέχνη, οι σκηνοθέτες ας πούμε μπορούν να κάνουν ταινίες για διάφορους χαρακτήρες και εποχές, ενώ για τους τραγουδοποιούς είναι σχεδόν προαπαιτούμενο να τραγουδάνε για τα βιώματά τους. Ιδεατά, η τέχνη μεταδίδει τα κομμάτια της ζωής που αξίζει να μεταδοθούν και να απαθανατιστούν.

Τι διαφορετικό θα ακούσουμε στο νέο σου δίσκο «Little Things buried in Concrete», που δεν είχαμε ακούσει στο «Paper Plane Flight Recorder»;

Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με τον πρώτο δίσκο με την κυριότερη απ αυτές να είναι η πολύ δημιουργική παραγωγή του Χρήστου Λαϊνά. Οι αρχική συνθήκη των δύο album είναι τελείως διαφορετική. Στο Paper Plane Flight Recorder εξερευνήθηκε τι μπορεί να γίνει με μια κλασική, μια φωνή και σπιτικά κρουστά. Στο Little Things Buried In Concrete είχαμε πολύ πιο πολλά μουσικά παιχνίδια στο δωμάτιο, αλλά και διαφορετικούς περιορισμούς. Xωρίς περιορισμούς η δημιουργία θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

 Αν θα έμπλεκες σε ένα δίσκο, σε ένα μουσικό προτζεκτ αυτό που κάνεις εσύ με στοιχεία από την ελληνική μουσική, ποια θα ήταν αυτά;

Στο Paper Plane Flight Recorder έχουν κρυφτεί αρκετά τέτοια στοιχεία (ρυθμοί, ηχοχρώματα) αλλά ευτυχώς μάλλον είναι αρκετά υπόγεια. Έτσι ίσως δρουν πιο πολύ στο υποσυνείδητο. Υπάρχουν και άλλα κομμάτια που αυτό γίνεται κάπως πιο εμφανές αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Είσαι  one man band, αλλά αν μπορούσες να διαλέξεις μέλη για ένα «φανταστικό» συγκρότημα σου, ποια θα ήταν αυτά;

Νομίζω ότι όλος ο κόσμος είναι μέλος, όλων των συγκροτημάτων, τροφοδοτώντας τους δημιουργούς με εικόνες, ήχους, σιωπές, σιωπές, ιστορίες, όλο αυτό το βουητό που οφείλεις να αποκωδικοποιήσεις. Kάθε άνθρωπος παράγει ενδιαφέρουσες συχνότητες αν το προσέξεις, με τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις να "τζαμάρεις". Και όσο καλύτερος γίνεται ο μουσικός σε τόσο περισσότερα σχήματα και συνθήκες "τζαμαρίσματος" μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Πως σου φαίνεται που θα παίξεις σε ένα μέρος που λέγεται Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων;

Είναι πάντα ενδιαφέρουσα η πρόκληση να παίξεις σε περίεργους χώρους και συνθήκες και αυτό το μυστηριώδες όνομα του συγκεκριμένου χώρου προδιαθέτει για μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ποιός ξέρει, μπορεί να γίνει κάτι και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων εκείνο το βράδυ, ξαφνικά να κάνει όλα τα μεταλλικά κουτιά στα σπίτια να αρχίσουν να χορεύουν εκστατικά ή κάτι τέτοιο. Το όνομα αυτό, επιβάλει τέτοιες υψηλές προσδοκίες.

 Ποια είναι η δική σου Yearend list για το 2012;

Ο χρόνος είναι κάπως αχανής χρονική περίοδος, συνήθως είναι ευκολότερες οι μηνιαίες λίστες που δημιουργούνται και ανεβαίνουν κάθε πρώτη του μήνα στο logoutradio.blogspot.com, πιο πολύ σαν ημερολόγιο, χωρίς δύσκολα διλήμματα ανάμεσα σε τραγούδια, πάνω κάτω 10 τραγούδια μου κολλάνε μέσα στο μήνα. Είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις πραγματικά ανισωτικές σχέσεις και να κατατάξεις τόσο μη παραμετρικά πράγματα όπως είναι τα τραγούδια και οι δίσκοι. Από την άλλη οι ετήσιες λίστες, κάπως σαν το ποδόσφαιρο, κινητοποιούν συζητήσεις χωρίς μεγάλο συναισθηματικό, ιδεολογικό ή άλλου είδους βάρος, και αυτό είναι κάτι σίγουρα χρήσιμο.

*Ο LogOut θα εμφανιστεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, 213 0040496) στις 26 Δεκεμβρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ