Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση - Αύριο πάει στον εισαγγελέα και δηλώνει πως θα πει ονόματα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση - Αύριο πάει στον εισαγγελέα και δηλώνει πως θα πει ονόματα Facebook Twitter
2

Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών που έκανε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Μετά δε και τις ανακοινώσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού η υπόθεση αποκτά και πολιτική κόντρα, καθώς το Μαξίμου έδειξε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του.

Η αρχική ανακοίνωση από το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε:«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» 

Λίγο αργότερα υπήρξε και non paper στο οποίο οι κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως "Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση, στα ΜΜΕ δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στη Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου."

Ο κ. Πανούσης σχολιάζοντας στο Βήμα την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Αν ο Πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος του Μεγάρου Μαξίμου που σίγουρα δεν θέλει να δει να φιγουράρουν ονόματα που βρίσκονται στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα περισσότερα στοιχεία είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Πανούσης στο ΣΚΑΙ, αύριο θα μεταβεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Βασίλη Αλεξανδρή. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο νυν υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας με τον κ. Πανουση δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και ρώτησε τον πρώην υπουργό αν χρειάζεται ενίσχυση της ασφάλειας του.

***

Σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι αποκαλύψεις του καθηγητή της Εγκληματολογίας, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί τις υποθέσεις της Αστυνομίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας κατά την πρώτη περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., καθίστανται ακόμη πιο σημαντικές καθώς στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν όχι μόνο άνθρωποι του υπόκοσμου από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη της αριστεράς. Όλες τις πληροφορίες τις έχει καταγράψει σε ένα ένα βιωματικό πολιτικό θρίλερ στο οποίο αναφέρεται με ψευδώνυμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κος Πανούσης έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία σε συμβολαιογράφο προκειμένου αν του συμβεί κάτι να υπάρχουν σαν αποδείξεις ενώ σημειώνει πως η οικογένειά του τον προειδοποιεί να μην δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τέλος «το πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο τέως υπουργός αφήνει σαφώς να εννοηθεί και στο κείμενό του αλλά και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ότι γνώστης όλου του ασύλληπτου πολιτικό-αστυνομικού παρασκηνίου που σχετίζεται και με οικονομικές δοσοληψίες, τις κατά το κοινώς λεγόμενο μίζες, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο με έμμεσο τρόπο... ευχαριστεί επειδή τον απομάκρυνε από το πόστο του».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πανούση ήσουν πάντα με το κατεστημένο. Γι'αυτό και εγείρεις υποψίες ότι όλο αυτό ήταν στημμένο. Επίσης η επιλογή σου να βγεις και να ταράξεις τα νερά δημοσίος πρωτού πάρεις την νομική οδό δείχνη τουλάχιστον μια επιπολαιότητα. Για πρώην υπουργό να έχει τέτοια όρεξη για κοτσομπολιό και ασάφειες. Ειλικρινά ελπίζω αύριο να με διαψεύσεις.
Και το "δειχνει" εχω λαθος(γεννημενος στο εξωτερικο η αιτια) και το "δημοσιος"το εχουμε και οι δυο,αλλα θα σου αναγνωρισω πως ο δικος σου"πρωκτος"ειναι πολυ ορθογραφικος.