Κάμερον: Δεν αισθάνομαι κανένα δέσιμο με την Ε.Ε.

Κάμερον: Δεν αισθάνομαι κανένα δέσιμο με την Ε.Ε. Facebook Twitter
1

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επαναφέρει το ζήτημα του Brexit, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αισθάνεται κανένα  είδους συναισθηματικό δέσιμο με την Ε.Ε.. «Η Βρετανία θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός  στην ετήσια συνάντηση των Βρετανών  εργοδοτών (CBI), σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τονίζοντας ότι για αυτό «το ερώτημα δεν είναι εάν θα επιβιώσουμε εκτός Ε.Ε. ή όχι".

«Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν θα ήταν καλύτερα εντός ή εκτός», σημείωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας, πιο πολύ για να ακουστεί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ότι "δεν αποκλείω οποιαδήποτε επιλογή».

Στη συνέχεια σημείωσε, ότι εκείνος θα αγωνιστεί για μια μονιμότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα βρετανικά αιτήματα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους «The Times», ο Κάμερον θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016, εάν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Όπως είχε δηλώσει σε ομιλία του προς τους Βρετανούς, «αυτή θα είναι μια μεγάλη πολιτική απόφαση για τη ζωή μας και το αποτέλεσμα θα είναι και το τελικό». 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάρ'το νησί σου, Ντέιβιντ, και στο καλό. Αφού αν μπορούσατε θα το σπρώχνατε να κολλήσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Γιατί το ζαλίζεις; Ποτέ σας δεν θέλατε να είστε μέρος της ΕΕ. Και μέλος δεν γίνατε γιατί πιστεύατε στο εγχείρημα αλλά για να προλαβαίνετε την περιφερειακή ολοκλήρωση των άλλων, στην οποία δεν θέλατε να συμμετέχετε αλλά και η οποία δεν σας συνέφερε. Θέλατε να επηρεάζετε ώστε η περιφερειακή ολοκκλήρωση να μη συμβεί, γιατί θα μένατε απ'έξω από επιλογή. Μπήκατε για να προστατεύετε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, καθώς είχατε ταυτίσει τα συμφέροντά σας με τα συμφέροντά τους. Θέλετε την ΕΕ σκέτη εμπορική ένωση, έναν ενιαίο χώρο ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών και τίποτε άλλο, τη στιγμή που οι λύσεις στα προβλήματα επιτυγχάνονται (αποδεδειγμένα) από την κοινή συμπόρευση σε όλους τους τομείς. Και οι περισσότεροι απ'ο εμάς τους άλλους θέλουμε να προχωρήσουμε, Ντέιβιντ, και μας κρατάτε πίσω πολλά χρόνια τώρα. Με το να διαφωνείτε με τα πάντα και να εμφανίζετε την Ένωση διχασμένη, την αποδυναμώνετε προς τα έξω. Και προς τα μέσα. Κάποτε ήσασταν μια χώρα πρωτοπόρος και ανοιχτή, που όλοι θαύμαζαν. Τώρα είστε ένα μάτσο εσωστρεφείς και μίζεροι που τα κάνουν όλα ανάποδα και γκρινιάζουν για τα πάντα. Λίγοι σας υπολείπτονται πια. Σχεδόν κανείς δεν σας χωνεύει, πάρτε το χαμπάρι. Κανείς δεν χωνεύει αυτόν που ολημερίς κι ολονυχτίς τον βρίζει.Πάρ'το νησάκι σου λοιπόν Ντέιβιντ και στο καλό να πας. Θα ζήσετε εσείς καλά, όπως λες, κι εμείς καλύτερα.