Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία ερευνών, που δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, το κρύβουν στη δουλειά τους.
Σχεδόν το 40% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Βρετανία, εξακολουθούν να κρύβονται στην δουλειά τους, λόγω φόβου διακρίσεων, σύμφωνα με νέα έκθεση της οργάνωσης υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ Stonewall.
Η νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε, δηλαδή ποσοστό 39% των ομοφυλόφιλων εργαζόμενων, αισθάνονται ότι πρέπει να κρύβονται στη δουλειά τους, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο, ποσοστό 26%, των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων, βίωσαν αρνητικά σχόλια από πελάτες λόγω αυτού.
Σχεδόν το ένα τρίτο δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να είναι ο εαυτός τους στη δουλειά, ενώ από αυτά τα άτομα, πάνω από τα μισά έχουν βιώσει διακρίσεις στην εργασία τους. Παράλληλα, η έκθεση της Stonewall αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων, δεν θα ένιωθαν άνετα να καταγγείλουν τις διακρίσεις εάν βίωναν ομοφοβικό εκφοβισμό ή παρενόχληση. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης, ότι το 12% των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων πίστευαν ότι απολύθηκαν λόγω αυτού, γεγονός που συνιστά παράνομη διάκριση στη Βρετανία.
Η οργάνωση εξήγησε ότι τα σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία, παράλληλα με το γεγονός ότι πολλοί οργανισμοί κάνουν πίσω στις δεσμεύσεις τους για ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη, χάρη στα τελευταία εκτελεστικά διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποτελούν μια «έντονη υπενθύμιση του γιατί η ένταξη έχει σημασία περισσότερο από ποτέ».
«Η τελευταία μας έρευνα έρχεται σε μια εποχή όπου τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος - πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και όσοι τα υποστηρίζουν ανησυχούν για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στα σκληρά κερδισμένα και καθιερωμένα δικαιώματα», δήλωσε ο Simon Blake, Διευθύνων Σύμβουλος της Stonewall.
«Οι οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για ισότητα και ενσωμάτωση - δεν υπάρχει μόνο ηθικό επιχείρημα, αλλά υπάρχει και σαφές επιχειρηματικό επιχείρημα για να το πράξουν. Ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αυξάνεται- και θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο δημογραφικό στοιχείο στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία μας.
»Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς να είναι ο εαυτός τους στην εργασία τους, είναι πιο αφοσιωμένοι και παραγωγικοί και αυτό είναι καλό για το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι αξίζουν ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας και τη γνώση ότι δεν θα κακοποιηθούν, δεν θα παρενοχληθούν ή δεν θα τύχουν άδικης μεταχείρισης», κατέληξε.
Με πληροφορίες από Pink News