Micro-ιστορίες από τις γειτονιές της Αθήνας #6.

Facebook Twitter
1

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Δύσκολες καταστάσεις περιγράφουν φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το φαγητό πολλές φορές δεν φτάνει, όπως και το ζεστό νερό, ενώ δωρεάν wi-fi διατίθεται μόνο στο ισόγειο.

AΙΓΑΛΕΩ: Στο νέο γύρο καταλήψεων ΔΟΥ που κλείνουν επειδή συνενώνονται με άλλες κοντινές υπηρεσίες πρωτοστάτησε το Αιγάλεω. Ο δήμος έφερε απορριμματοφόρα για να μπλοκάρει τη μετακόμιση σε γειτονική περιοχή.

 

ΚΕΡΑΤΕΑ: Θύματα διάρρηξης στο εξοχικό τους έπεσαν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Ελένη Ράντου. Οι διαρρήκτες έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα.

METAΞΟΥΡΓΕΙΟ: Η Σμαράγδα Καρύδη αποχωρεί από την «πολυκατοικία των επωνύμων» στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως. Η πολυτελής πολυκατοικία με την κοινόχρηστη πισίνα στην οροφή έχει στεγάσει τους Μηνά Χατζησάβα, Αντώνη Λουδάρο, Γιώργο Χρανιώτη, Βίκυ Βολιώτη, Κατερίνα Λέχου, Κωνσταντίνο Γιάνναρη.
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ #2:
Ένα εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κατέρρευσε την Πέμπτη στη συμβολή των οδών Ελευσινίων και Λένορμαν.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πεντάκυκλος του Ζογγολόπουλου πρόκειται να μεταφερθεί από την πλατεία Ομονοίας στην αρχή της Συγγρού. Πιθανόν να τοποθετηθεί άλλο γλυπτό του καλλιτέχνη στη θέση του.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν δολοφονήθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης από δύο Έλληνες που επέβαιναν σε σκούτερ επειδή τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατό του. Η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες 24 και 28 χρονών λίγο αργότερα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης υιοθετεί ο Δήμος Πειραιά. Από τον Αύγουστο 2013 θα δημιουργηθούν 4.700 θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες στο εμπορικό κέντρο, λιμάνι, Άγιο Νικόλαο, Πασαλιμάνι, Φρεατίδα, Ευαγγελίστρια.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: H είδηση που έκανε το γύρω του διαδικτύου ότι άστεγοι έκοψαν την ελιά κάτω από την οποία δίδασκε ο Πλάτωνας τους μαθητές του για καυσόξυλα δεν ευσταθεί τελικά. Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ελιά ήταν μόλις 37 ετών.

ΚΥΨΕΛΗ: Κάτοικοι της περιοχής κρεμούν στους κάδους απορριμάτων συσκευασμένο φαγητό που έχει περισσεύσει από τα οικογενειακά γεύματα για όποιους έχουν ανάγκη. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες γειτονιές.

 

ΑΣΟΕ: Ομάδα κουκουλοφόρων γκρέμισε και έσπασε την προτομή του ευεργέτη της Σχολής Γρηγορίου Μαρασλή ως...απάντηση για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στις καταλήψεις της Αθήνας.

 

ΓΚΑΖΙ: Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε η χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από το κέντρο «Φωταέριο» όπου εμφανίζονται ο λαϊκοπόπ Γιώργος Μαζωνάκης και ο πιο παραδοσιακός Νίκος Κουρκούλης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η οδός Πειραιώς παρέμεινε κλειστή για τέσσερις ώρες.

 

ΠΑΛΛΗΝΗ: Για 5η φορά ο Δήμος Παλλήνης θα διοργανώσει αγορά αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» το Σάββατο 9/2.

ΨΥΡΡΗ: Χώρος «παραδοσιακού εμπορίου» χαρακτηρίστηκε η οδός Ευριπίδου.

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του κόμματος στην οδό Νεότητος 20 τα ξημερώματα της Κυριακής κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλα νέα εκτός πρωτεύουσας, μια άτυχη γυναίκα στην Πάτρα έχει πέσει θύμα κλοπής και μάλιστα δυο φορές τον τελευταίο καιρό. Άγνωστοι της έχουν αδειάσει δυο φορές την (εξωτερική) δεξαμενή πετρελαίου της αφαιρώντας συνολικά πάνω από ένα τόνο του πολύτιμου υγρού. Η ίδια δήλωσε στο thebest.gr: «Πήγα να ανάψω το καλοριφέρ και διαπίστωσα ότι δεν λειτουργούσε. Στη γειτονιά κανείς δεν είδε τίποτα. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό. Κάθε φορά που βάζω πετρέλαιο, την επόμενη ημέρα δεν υπάρχει σταγόνα. Δεν έχω ειδοποιήσει την αστυνομία αλλά όταν θα προμηθευτώ ξανά πετρέλαιο θα τους τηλεφωνήσω για να φυλάξουν το σπίτι την επόμενη ημέρα».

Στείλτε μας νέα, μικρά και μεγάλα, από τις γειτονιές σας στο DKyriazis.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αν για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ευθύνονται παρακρατικοί, τότε για την επίθεση στα γραφεία του Σύριζα ευθύνονται παραΣυριζικοί.Μέθοδος της λογικής που την ονομάζω Glezos's Razor.