Ένα γλυκόπικρο κολάζ για σήμερα:
Τέσσερις εικόνες, και μια μαρτυρία.
(οι εικόνες είναι απ' το fb page του Vodafone CU)
[+] Πώς θα μπορούσες να πείσεις έναν εργοδότη να μην απολύσει τον εργαζόμενο που ανακοίνωσε σε όλους τους συναδέλφους του ότι είναι οροθετικός;
«Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια» απαντά ο διευθυντής της Θετικής Φωνής, Γιάννος Λιβανός. «Υπήρχε υπάλληλος σε εταιρεία που εκμυστηρεύτηκε σε συνάδελφό του ότι είναι οροθετικός και στη συνέχεια, από τον συνάδελφό του, διέρρευσε στους υπόλοιπους.
Σε πληροφορώ ότι διατυπώθηκε αίτημα στην εργοδοσία από τους συναδέλφους του προκειμένου να εκδιωχθεί.
Η εργοδοσία επέδειξε απίστευτη ευαισθησία, φέρνοντας γιατρό στην εταιρεία για να τους ενημερώσει ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, καθώς και ότι δεν τίθεται θέμα απόλυσης του υπαλλήλου, αφού δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.
Δημιουργήθηκε τέτοια αναστάτωση, που δεν μπορούσε να λειτουργήσει η επιχείρηση, ο υπάλληλος απολύθηκε και τελικά δικαιώθηκε έπειτα από χρόνια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όμως, ακόμα και δικαιωμένος, επιστρέφεις στην ίδια εργασία;
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με παρόμοια κρούσματα, π.χ. λογοθεραπευτής δεν παρείχε τις υπηρεσίες του σε τρίχρονο παιδί που είχε διαγνωστεί ως οροθετικό ή οδοντίατρος δεν θέλησε να εξετάσει ασθενή του, όταν του είπε ότι είναι οροθετικός».
(H μαρτυρία του κου Λιβανού είναι απ' το ρεπορτάζ του Γιάννη Πανταζόπουλου «Ζώντας με HIV στην Ελλάδα τoυ 2015.»)