Ρώσος o τζιχαντιστής που εμφανίζεται σε βίντεο του ISIS ν' αποκεφαλίζει συμπατριώτη του

Ρώσος o τζιχαντιστής που εμφανίζεται σε βίντεο του ISIS ν' αποκεφαλίζει συμπατριώτη του Facebook Twitter
0

Την Τετάρτη, το Iσλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο όπου παρουσιάζεται ο αποκεφαλισμός ενός φερόμενου ως Ρώσου κατασκόπου. Ο νεαρός φυλακισμένος  έχει γένια, κάθεται στα γόνατα και φοράει πορτοκαλί φόρμα, παρόμοια με αυτές που το ΙΚ αναγκάζει τα θύματά του να φορούν.


Στην ομολογία του αναφέρει ότι στρατολογήθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για να συλλέγει πληροφορίες για το ΙΚ και τα μέλη του στον Καύκασο.

Ένας τζιχαντιστής του ΙΚ που εμφανίζεται χωρίς κουκούλα ή μάσκα, μιλά επίσης στα ρωσικά και απευθύνεται στις αρχές της χώρας, δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις τους θα ηττηθούν και οι στρατιώτες τους θα σκοτωθούν. Το βίντεο τελειώνει με τον αποκεφαλισμό του κρατουμένου. Πολλά ξένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για έναν νέο «Τζιχαντιστή Τζον».

Πριν από λίγες ώρες, ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram πως ο δήμιος του άτυχου άντρα είναι ένας Ρώσος που κατάγεται από την κεντρική Ρωσία.

«Το πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι ο φονιάς αναγνωρίστηκε ως κάτοικος του Νογιάμπρσκ, ρωσικής εθνότητας», υποστηρίζει ο Ραμζάν Καντίροφ, πληροφορία που επιβεβαιώνει και το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Life News», πληροφορώντας πως πρόκειται για τον 28χρονο Ανατόλι Ζεμλιάνκα, ο οποίος αναζητείται από τη ρωσική αστυνομία.

Όσο για το θύμα, ο Καντίροφ διέψευσε σήμερα ότι επρόκειτο για Ρώσο κατάσκοπο και αποκάλυψε πως το θύμα ονομαζόταν Μαγκομέντ Χασιόφ και ότι ήταν ένα ορφανό παιδί από τα Ουράλια υιοθετημένο από μια γυναίκα από την Τσετσενία.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, το πραγματικό του όνομα, πριν ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν Γεβγένι Γιουντίν και ζούσε εδώ και τρία χρόνια στην πόλη Μαϊκόπ του Βόρειου Καυκάσου. Η θετή του μητέρα δήλωσε στο «Life News» ότι ο Γεβγένι είχε κρατήσει αποστάσεις από τη θετή του οικογένεια, η οποία δεν γνώριζε ότι αυτός ήταν στη Συρία.

Ο Καντίροφ παραδέχτηκε ακόμη ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας επιχειρούν στη Συρία. «Ουδέποτε κρύψαμε πως υπάρχουν ομάδες που επιχειρούν στη Συρία για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που συνιστούν πραγματική απειλή κατά της Ρωσίας ή εγείρουν τέτοιες απειλές», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM