Συριακό Παρατηρητήριο: Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς του διεθνή συνασπισμού κατά του ISIS

Συριακό Παρατηρητήριο: Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς του διεθνή συνασπισμού κατά του ISIS Facebook Twitter
0

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πιθανόν να πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός υπό της ΗΠΑ που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Επτά παιδιά και τέσσερις γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των βομβαρδισμών, τα οποία έπληξαν περιοχές κοντά στο χωριό αλ Χολ, το οποίο ανακατέλαβαν τον περασμένο μήνα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποσπώντας το από δυνάμεις Αράβων και Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

«Οι επιδρομές στοχοθέτησαν το χωριό αλ Χαν, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν και πρόσθεσε: «Όμως το Ντάες (ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) δεν είναι παρόν παρά στην περιφέρεια αυτού του χωριού, γι' αυτό τα θύματα είναι άμαχοι».

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να γίνεται ακόμη πιο βαρύς, προειδοποίησε η ΜΚΟ, καθώς τουλάχιστον 17 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2014.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού δεν ήταν σε θέση να πει εάν κάποιο αεροσκάφος του συνασπισμού πραγματοποίησε πλήγματα σε αυτή την περιοχή σήμερα, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί θανάτων αμάχων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ